Bokwa, novi trend u vježbanju

žene na vježbanju
Žene na vježbanju, Foto: Mat Hayward/Shutterstock

U zadnje vrijeme na području fitnessa sve se više može čuti o najnovijim trendovima vezanim uz sam ples i naravno vježbanje. Tu se prije svega misli na samu Zumbu koja je na jedan originalan način uspjela iskombinirati razne koreografije i samo definiranje mišića i to na području trbuha. Bokwa je još jedna novost u svijetu vježbanja, a koja polako postaje sve popularnija.

O čemu se točno radi? Bokwa fitness je novi način vježbanja koji kombinira kardio vježbe, trening snage i prije svega fleksibilnosti. Bokwa prije svega integrira tradicionalni afrički ples s boksačkim elementima. Naziv je došao iz dvije riječi, “BO” koji se odnosi na boks dok “KWA” simbolizira tradicionalni ples Kwaito.

Bokwa je stvorena s razlogom kako ju bi mogli koristiti svi, a tu se prije svega misli na sve gluhonijeme koji isto tako mogu uživati u vježbanju i pomicati se uz nove ritmove. Naime upravo Bokwa funkcionira prema znakovima iz abecede.

Osim za osobe s oštećenim sluhom ona je isto tako i za sve one koji smatraju kako nemaju najbolju koordinaciju pokreta. Koraci su posebno dizajnirani, jer se u njihovom slaganju koriste brojevi, slova i riječi.

Svi treneri i ostali stručnjaci složili su se u jednom. Bokwa je zaista predstavnik jedne nove revolucije koja je na dobrom putu da zarazi mnoge.

Osim što uz nju mogu vježbati mnogi, njezina najveća prednost leži u činjenici kako se radi o savršenom načinu da otplešete pokoji korak iz hip-hopa što dosada niste imali priliku.

Tako je Bokwa uvelike koristi korake iz svijeta hip-hopa, a gdje ćete bolji način zabave uz koji ćete uspjeti definirati svoje mišiće i steći pravu kondiciju i pritom se jako dobro zabaviti.

Autor: S.Š. Foto: Mat Hayward/Shutterstock