Vrtić za bebe

dijete u igri
Dijete u igri, Foto: dpaint /Shutterstock

Prije negošto vaša beba dođe iz bolnice potrebno je pobrinuti se da imate sve što vaše dijete može zatrebati. Dječja oprema postaje jedno od važnijih pitanja. Velik broj roditelja upravo u tom periodu sastavlja popis onog što moraju imati. Naravno da neke stvari dolaze puno kasnije, a među njima i vrtić za bebe, koji se pokazao kao pravi spas za brojne roditelje.

Osim čuvene ležaljke koja je idealno rješenje za dane kada vaša beba tek dođe iz bolnice, a ne želite ju držati cijelo vrijeme u krevetiću nego u svom vidnom polju, tako je i vrtić pravo rješenje kada vaša beba već puže, a na dobrom je putu da počne i hodati.

Današnji dućani specijalizirani za dječju opremu nude zaista velik izbor vrtića, a na roditeljima je da se odluče za određen model. Odabir uvelike ovisi i o samim financijskim mogućnostima. Međutim što god odabrali vrtić je pravi odabir za daljnu fazu djetetovog života.

Što se tiče modela njih ima nekoliko. Među popularnijima svakako se navode kvadratni vrtići, lagani za održavanje i prije svega sa više ručki, što djetetu olakšava kretanje unutar tog malog prostora.

U zadnje vrijeme sve se više roditelja odlučuje za one vrtiće koji u sebi već imaju postavljene igračke za bolju animaciju djeteta te one vrtiće koji nude posebnu mekanu podlogu na kojoj se dijete može ispružiti kako bi mu bilo ugodno.

Prema posljednjim istraživanjima već se više puta pokazalo kako je upravo vrtić bio idealan odabir za dijete u fazi njegovog puzanja. Potrebno je samo zamisliti situaciju dok radite nešto u kuhinji, a dijete vam pritom mora biti na sigurnom.

Svakakako najbolje od svega je staviti ga u vrtić gdje se može igrati, a vi ne morate biti u neprekidnom strahu da mu se nešto može dogoditi.

Autor: S.Š. Foto: dpaint /Shutterstock