Vježbe za mršavljenje kod kuće (3. kategorija je neizbježna)

vježbe za mršavljenje kod kuće s bučicama

Mršavljenje kod kuće može biti jednako učinkovito kao i vježbanje u teretani, uz pravilan pristup i odabir vježbi. Za održavanje vitke linije nije važan samo način kako se hranimo nego i koliko smo aktivni. Postoje razni oblici aktivnosti, a ako niste jedna od onih koje će vrijeme provoditi u teretani, slijede najbolje vježbe za mršavljenje kod kuće.

Bitno je napomenuti da postoji širok spektar vježbi koje se mogu izvoditi u udobnosti vlastitog doma, a koje su jednako efikasne kao i one u teretani. Postoje i vježbe za mršavljenje kod kuće koje možete izvesti i na grupnom treningu. Odlučite li trenirati kod kuće, potrebno je rasporediti vježbe prema danima. Postoji nekoliko različitih vrsta vježbi.

Cardio trening – podrazumijeva plivanje, brzo hodanje, bicikl i trčanje. Sve su navedene aktivnosti podjednako korisne, važno je da odaberete onu koja vam najviše odgovara. Dovoljno je izdvojiti 30 minuta za vježbanje. Osim kardiovaskularnih vježbi, postoje i druge vrste vježbi koje možete uključiti u svoj režim kod kuće kako biste postigli optimalne rezultate u mršavljenju.

1. Vježbe za gornji dio tijela

Kada govorimo o oblikovanju i jačanju gornjeg dijela tijela, postoji niz vježbi koje možete raditi u udobnosti svog doma. Vježbe za gornji dio tijela uključuju leđa, ruke i prsa. Možete kombinirati vježbe kojima ćete oblikovati gornji dio tijela cardio treningom. Izdvojite 30 minuta za trening.

Uz to, vježbe za mršavljenje kod kuće mogu biti odličan način da ne samo izgubite težinu, već i da ojačate i tonizirate gornji dio tijela. Ove vježbe ne samo da ciljaju na specifične mišićne skupine, već i pomažu u sagorijevanju kalorija, čime doprinose općem procesu mršavljenja. Uključivanjem različitih vrsta vježbi, poput onih za snagu i cardio, možete osigurati sveobuhvatan pristup vježbanju koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

1. Vježbe za ruke: Odlučite li se posvetiti rukama, leđa moraju biti ravna kako se ne bi ozlijedili. Od brojnih vježbi mnogi se odlučuju za bučice ili utege. Raširite noge, lagano savinete koljena i pazite da su vam šake u ravnini s ramenima. Svaki put prilikom podizanja ruku potrudite se da ih što više ispružite.

2. Vježbe za trbuh: Ako ste tek počeli s vježbanjem možete pokušati s treningom poznatijim kao veslanje. Sjednete se na pod i dignete noge u zrak te ih vučete naprijed i nazad.

3. Vježbe za leđa: Vježbe za leđa pomažu ispraviti držanje i ukloniti bolove u leđima. Lezite na trbuh i ispružite noge i ruke te ih krenite istovremeno podizati s poda.

uz vježbe za mršavljenje kod kuće, vaš dnevni boravak postaje zabavna teretana gdje kalorije odlaze, a osmijeh ostaje!

2. Vježbe za donji dio tijela

Vježbanje donjeg dijela tijela kod kuće može biti iznimno učinkovito za one koji traže brze rezultate u sagorijevanju kalorija i oblikovanju tijela. Vježbe za donji dio tijela su najbolje rješenje za one koji žele u što kraćem roku potrošiti kalorije. Takvo vježbanje uključuje vježbe za stražnjicu i mišiće nogu, možete dodati i nekoliko trbušnjaka, a ako imate dovoljno snage i cardio trening u trajanju od 15 minuta.

Ove vježbe za mršavljenje kod kuće ne samo da pomažu u potrošnji kalorija, već i jačaju mišiće, poboljšavaju fleksibilnost i pomažu u održavanju dobre forme. Integriranjem ovakvih vježbi u vašu dnevnu rutinu, možete postići znatne promjene u izgledu i snazi donjeg dijela tijela, dok istovremeno radite na svom cilju mršavljenja. Osim toga, vježbanje kod kuće nudi fleksibilnost i udobnost, što ga čini pristupačnim i praktičnim izborom za mnoge.

1. Vježbe za stražnjicu: Vježbe za stražnjicu podrazumijevaju nekoliko različitih vrsta treninga, a čučnjevi su sigurno najpoznatiji. Dovoljno je raširiti noge i spustiti stražnjicu prema dolje i vratiti se u početni položaj.

2. Vježbe za bedra: Vježbe za bedra uključuju jednostavne treninge, pa za jedan od njih treba leći na pod i ruke namjestiti uz tijelo. Noge su savijene i između koljena se nalazi ručnik ili komad odjeće. Svaki put kad podižete donji dio tijela stišćite ručnik.

3. Vježbe za noge: Želite li lijepe noge, zauzmite uspravan stav i ruke neka budu u ravnini s prsima. Krenite s podizanjem noge prema naprijed. Dok je jedna noga u zraku, oslonite se na drugu i počnite polako spuštati.

3. Mršavljenje kod kuće uz – kućanske poslove!

Mršavljenje kod kuće može biti jednostavnije i zabavnije nego što mislite, posebice kada ga kombinirate s obavljanjem kućanskih poslova. Jeste li znali da možete spojiti kućanske poslove i gubljenje kilograma? Ovo ne samo da vam omogućava da održavate svoj dom čistim i urednim, već vam istovremeno pruža priliku da se angažirate u fizičkim aktivnostima koje doprinose mršavljenju.

Kroz različite kućanske poslove, poput usisavanja, brisanja podova ili organiziranja ormara, angažiraju se različiti mišići tijela, što može biti efektivno u procesu sagorijevanja kalorija. Vježbe za mršavljenje kod kuće ne moraju uvijek uključivati tradicionalne oblike vježbanja kao što su aerobik ili dizanje tegova. Umjesto toga, možete iskoristiti svakodnevne aktivnosti kao priliku za vježbanje, što može biti i zabavno i korisno za vaše zdravlje i tjelesnu kondiciju.

1. Peglanje

Peglajući najviše koristite tricepse! Koliko god peglanje bilo monotono, ono je vrlo dobro za jačanje ruku, ali i za puštanje mozga na pašu.

Prilikom peglanja se jedino sjetite s vremena na vrijeme prošetati oko pegle, kako vam se noge ne bi ukočile, jer nije dobro stajati dugo na jednom mjestu bez micanja. Kada ste gotovi s peglanjem, napravite vježbe istezanja koje će biti potrebne vašim rukama.

2. Pranje rublja na ruke

Dobro je prati rublje na ruke zbog tricepsa i bicepsa. Ako se odlučite za pranje rublja nad kadom, onda ćete automatski istegnuti i kralježnicu.

Ako imate problema s kralježnicom, možda je bolje da prljavo rublje perete u posudi, koju ćete podići u visinu svojih ruku, kako ne bi opterećivali kralježnicu. Isto tako bilo bi poželjno da prilikom pranja rublja cijelo vrijeme stišćete i opuštate mišiće stražnjice, kako bi se stražnjica učvrstila i nakon nekog vremena bila potpuno savršena.

3. Usisavanje

Kod vježbi za leđa je odlično usisavanje, zbog svog guranja naprijed nazad. Ako nakon usisavanja osjetite bol u vratu, do toga je došlo jer vam je vrlo vjerojatno glava bila pognuta pa na to pokušajte obratiti pozornost prilikom usisavanja, i uspravite glavu kako vas kasnije vrat ne bi bolio. Podesite dršku usisavača prema svojoj visini kako biste prilikom usisavanja u potpunosti opteretili i mišiće grudi koje je potrebno vježbati.

4. Pranje prozora

Za slabe mišiće na rukama odlična je vježba pranja prozora. Ako imate visoke prozore, nemojte opterećivati kičmu nego koristite pomagala. Pranje prozora je odlična vježba za ljude koji žele smršaviti, a nakon pranja prozora trebate se obavezno istegnuti.

najbolje vježbe za mršavljenje kod kuće
uz mršavljenje kod kuće, svako brisanje prašine i usisavanje postaje vaša nova gimnastička rutina – kućanski poslovi su nova aerobik sala!

Kućni fitness: Zabava i forma iz udobnosti doma

Vježbanje kod kuće nudi brojne prednosti, uključujući fleksibilnost, uštedu vremena, i mogućnost prilagođavanja vježbi osobnim preferencijama i ciljevima. Važno je pronaći način vježbanja koji vam najviše odgovara i uz koji nećete samo oblikovati tijelo, nego ćete se i dobro zabaviti. Bilo da se radi o tradicionalnim vježbama snage, cardio treninzima, jogi, ili čak kombiniranju kućanskih poslova s fizičkom aktivnošću, vježbe za mršavljenje kod kuće mogu biti efikasne i ispunjavajuće.

Ohrabrujuće je znati da za postizanje ciljeva u mršavljenju i održavanju zdravlja ne morate ovisiti o teretani ili skupim spravama. S nekoliko jednostavnih alata i malo kreativnosti, vaš dom može postati savršeno mjesto za postizanje tjelesne forme i dobrog zdravlja. Podsjećamo vas da je konzistentnost ključ uspjeha u vježbanju, stoga odaberite aktivnosti koje volite kako biste ostali motivirani i uživali u svakom koraku na putu ka boljem zdravlju i tjelesnoj formi.