6 savjeta za bolje opuštanje

opuštanje u kadi

Današnje vrijeme nam donosi brojne brige, zadatke i stresove zbog kojih se osjećamo depresivno, anksiozno i bezvoljno. Kako bismo te tegobe uklonili i živjeli punim plućima, donosimo vam savjete kako ih uspješno ukloniti kako bi život bio što ljepši, a naše odluke što ispravnije.

Ipak, nije uvijek dovoljno samo otići u šetnju i stvari ostaviti iza sebe kako bi se stres uklonio. Za uklanjanje stresa stručnjaci kao početnu fazu preporučaju da se na tren pokušate smiriti, zatvoriti oči i na nekoliko minuta opustiti kapke. Pomoću toga ćete se skoncentrirati samo na one važnije stvari, a sporedne stvari koje vam zadaju probleme će polako nestajati.

Drugi način opuštanja neka bude razonoda poput rješavanja križaljki ili igranje neke druge igre koje će vas osloboditi negativnih misli te vas dodatno opustiti. Isto tako, vaše misli će tada biti usmjerene na igru, a ne na brigu.

Pogledajte još jedan način kako se opustiti.

Vjerojatno ste mnogo puta čuli kako čokolada ima blagotvorno djelovanje na psihološko stanje. Dobro ste čuli jer se u njoj nalaze sastojci koji u nama bude sretne osjećaje. Slobodno se prepustite konzumiranju čokolade kako bi nastojali biti što sretniji, i to naravno, u normalnim količinama.

Osim ukusne hrane, i voda ima svoj učinak na stres. Preporuča se zato stavljanje hladnijim obloga ili umivanje s hladnom vodom po licu i vratu kako bi se ublažila napetost u tijelu.

Umjesto umivanja, za one koji vole malo toplije temperature preporučaju se ugodne i tople kupke s neodoljivim mirisima koja će probuditi svaka osjetila. Navečer prije spavanja napunite kadu s toplom vodom, u nju ulijte hidratantnu pjenu te uronite u svoje carstvo osjećaja i opuštanja.

Duljina kupke ne bi trebala biti više od pola sata jer je tijelu toliko vremena i dovoljno da se maksimalno može opustiti.

Poslije nezaboravne kupke priuštite si eterična ulja naranče, ruže ili jasmina koji dokazano imaju pozitivno djelovanje na ljudski organizam. Tijelo će vam sigurno vratiti duplo više energije i lijepih osjećaja.

Autor: A.B., Foto: Goodluz/Shutterstock