Kako prehranom povećati grudi

kuhano jaje

Velike grudi želja su gotovo svake žene, a da bi to postigle često se podvrgavaju zahtjevnim estetskim operacijama. Za njih je potrebno izdvojiti mnogo novaca pa si neke žene to ne mogu priuštiti. Ukoliko ste vi jedna od njih, nemojte još očajavati. Nutricionisti su došli do saznanja koje će promijeniti život žena diljem svijeta.

Naime, istraživanja su pokazala da postoji određena hrana koja pomaže u razvoju grudi. To znači da hrana koju jedete, uvelike može utjecati na veličinu i cjelokupni izgled vaših grudi. Tako ćete imati veće i ljepše grudi, bez skupe posjete estetskom kirurgu.

Jedite soju. Proizvodi koji sadrže soju, u sebi sadrže prirodne hormone fitoestrogene. Oni imaju sličnost sa estrogenom, ženskim spolnim hormonom koji je jedan od najzaslužnijih za bujno poprsje kod žena. Najviše ih ima u mahunarkama, od kojih su najpoznatije namirnice pune soje i ostalih sojinih proizvoda (mlijeko, sir).

Osim djelovanja na sam rast grudi, soja pomaže kod mršavljenja jer je puna antioksidansa. Njeni hranjivi sastojci zaslužni su za zaštitu organizma i njegovu otpornost. Ako niste veliki ljubitelj soje i ostalih mahunarki, kao zamjenu možete konzumirati sjemenke lana, leće ili suncokreta.

Pomažu kod simptoma PMS-a, a često i menopauze. Ova će vrsta hrane također učiniti vaše grudi zdravijima jer je poznata po svojoj antikancerogenoj ulozi.

Na veličinu grudi utječe udio bjelančevina, odnosno proteina u hrani. Oni se nalaze u mlijeku, mliječnim proizvodima, jajima i mesu. Jačaju grudi te sprječavaju njihovu obješenost.

Ove namirnice trebali biste jesti nemasne jer mast ima suprotan učinak. Stvara naslage, a oslabljuje mišiće pa će vaše grudi izgledati još manje.

Osim pravilne prehrane, da bi vaše grudi izgledale veće i bujnije, potrebno je redovito vježbati. Danas postoje posebne vježbe za grudi i cijeli prsni koš. Vaši će se mišići učvrstiti pa će vaše grudi i vizualno izgledati za dva do tri broja veće.

Autor: D.Š., Foto: Africa Studio/Shutterstock