Krema za lice od aloe vere

krema od aloe vere

Lijepo lice kao u bebe… Glatka i podatna koža je moguća uz pomoć čudesne aloe vere. Jeste li znali da se Kleopatra isto mazala čudotvornim kremama koje su u sebi imale aloe veru? Aloe vera jedna je od najstarijih terapeutskih biljki.

Njezina primjena je višestruka, a osim za lijepu kožu koristi se i za jačanje imuniteta. Aloe vera može se koristiti kao dio kreme ili gela, a možete ju i popiti. Ovisno zbog čega vam je potrebna.

Aloe vera postala je pravi hit među svim ženama koje vode računa o svom izgledu i zdravlju kože. Dobro je što kada jednom naučite pripremiti aloe veru kod kuće, napokon možete reći zbogom skupim preparatima koji su vas više puta znali udariti po džepu.

Prije nego što se upustite u pripremu čudotvorne kreme morate provjeriti imate li sve potrebno. Zanimljivo je kako živimo nesvjesni namirnica koje nas okružuju, a koje osim za prehranu mogu poslužiti i kao glavni sastojak domaće kreme, maske ili gela.

Među njima je i maslinovo ulje. Ono je ukusno, zdravo i jednostavno ne možete zamisliti salatu bez njega. Osim što je ljekovito odličan je saveznik za ljepši izgled kože. Uzmite maslinovo ulje, ružinu vodicu i aloe veru. Količine su po vašem izboru, ali pazite da ne pretjerate.

Kada je smjesa gotova nanesite ju na lice i ostavite nekoliko minuta. Umijte se u mlakoj vodi, a kremu pospremite u hladnjak kako bi vam mogla trajati što duže. Krema poznatija i kao čistač kože, pravi je način da održite svoju kožu kao novu.

Hidratizacija kože je potrebna. Ako još niste pokušajte ujutro i navečer nanijeti gel od aloe vere. Polako će nestati sve nepravilnosti na licu. Aloe vera odlična je i u borbi protiv bora zahvaljujući aminokiselinama te vitaminima B,C i E.

Autor: S.Š., Foto: Zush/Shutterstock