Kako se ponašati nakon svađe

svađanje s partnerom

Koliko ste se puta posvađali sa svojim partnerom? Jeste li svaki put nakon svađe čekali da druga strana počne razgovor ili ste prvi započinjali konverzaciju? Rasprave nisu ništa loše, ali važno je znati kako se ponašati nakon svađe i ne dozvoliti da problem postane veći nego na početku.

Teško je za povjerovati da postoji par koji se niti jednom nije posvađao i da među njima uvijek “cvatu ruže”. Svaki čovjek je različit i prirodno je da ponekad dođe do razilaženja u određenim situacijama. Tada ne treba zaboraviti na zrelost i uvijek imati na umu da čovjek mora biti spreman na kompromise.

Stručnjaci se slažu kako je za svaku vezu dobro ponekad upustiti se u raspravu s kojom će se riješiti sve ono što vas je mučilo, ali isto tako su složni da treba znati prepoznati trenutak kada možete opet razgovarati bez podizanja tenzija.

Kako se ponašati nakon svađe? Zbog nekog razloga ste se porječkali sa svojim partnerom i imate dojam kako nećete moći s njim normalno razgovarati još neko vrijeme? Bilo bi dobro kada bi pričekali barem pola sata da se strasti smire i da riješite ono zbog čega je krenula neugodna rasprava.

Nikako nije dobro nastaviti odmah razgovor jer su rane još uvijek svježe i problem bi se mogao zakomplicirati. Pričekajte i tek onda krenite. Važno je biti svjestan kako se ne može uvijek čekati da jedna strana prvo popusti, samo tako će svađe biti produktivne i s vremenom će ih biti sve manje.

Ono što ne treba napraviti je previše čekati da počnete opet komunicirati jer šutnja nikada nije dobro učinila. Partneri se tako sve više udaljavaju, problem postaje sve veći i na kraju se neće moći riješiti. Preduga šutanja vodi do udaljavanja i kraja veze.

Kada se smirite i razmislite shvatit ćete gdje je došlo do problema, a tako će veza biti sve jača i stabilnija. Zahvaljujući uzajamnom razumijevanju bit ćete jedan od onih parova kojima će ostali zavidjeti.

Autor: S.Š., Foto: auremar/Shutterstock