Zdrave grickalice za posao

zdrave grickalice

Većina ljudi se na poslu loše hrani, što zbog nemara, a što zbog nedostatka vremena. Neki od njih čak misle kako hrana poput peciva ili čokoladice, neće bitno utjecati na njihov izgled ili zdravlje.

No, svaka loša prehrana se itekako odražava na organizam, te s vremenom osobe koje se hrane na takav način, postaju sve deblje, te im celulit predstavlja sve veći problem.

Ako se ne hranite zdravo i redovito nećete biti u potpunosti produktivni te ćete imati problema s koncentracijom. Ako nemate ideja što bi mogli jesti na poslu, a da bude zdravo i zasitno, prijedloge vam donosimo u nastavku.

Sir i voće su jedan od prijedloga te ih možete jesti zajedno, ali i odvojeno. Jednostavno od voća napravite voćnu salatu, s kojom pomiješate sir ili ih konzumirajte zasebno. Voće osigurava prirodan unos šećera koji je pak vrlo važan za naš mozak.

Jedan vrlo zanimljiv obrok, pun bjelančevina i vlakana, a koji će vas održati budnim i sitim je kombinacija badema i parmezana. Večer prije radnog dana samo pripremite obrok, a potrebni će vam biti bademi i parmezan.

Bademe pomiješajte s parmezanom, tako da ih utrljate. Stavite ih na papir za pečenje, pa ih malo zapecite u pećnici. Pecite sve dok se parmezan ne otopi i zalijepi za bademe.

Kombinacija voća i sjemenki je odlična za one koji vole slatke obroke. Skuhajte kompot od marelica, breskvi ili šljiva, pa prepecite sjemenke sezama ili suncokreta i pospite s njima kuhano voće. Možete dodati i malo đumbira u prahu, meda ili cimeta i dobit ćete obrok bogat vlaknima i vitaminima.

Možete napraviti i voćni jogurt. Voćni jogurt nemojte nikako kupovati gotov, jer je takav pun šećera koji će vas nepotrebno puniti sastojcima koji nisu zdravi za vaš organizam i liniju.

Najbolje je da sami napravite svoj voćni jogurt koji će vam najviše odgovarati, tako da pomiješati jogurt s komadićima voća po izboru i dobit ćete izuzetno zdrav obrok, koji će vas zasititi u svakom trenutku i koji je idealna užina.

Uz zdrave grickalice moći ćete bez problema izdržati do sljedećeg obroka, a u organizam pritom nećete unositi ništa štetno i što bi moglo doprinijeti debljanju.

Autor: A.Z., Foto: matka_Wariatka/Shutterstock