Ricinusovo ulje za trepavice

ricinusovo ulje za trepavice

Ricinusovo ulje se za ljepotu koristi u njezi kose i kože. Bogato je vitaminom E i ricinoleičnom kiselinom, te zbog bogatog sastava pruža kosi i koži bogatu hidrataciju. Nekada se ricinusovo ulje koristilo za tretiranje i sprečavanje ćelavosti, jer ima sposobnost jačanja korijena kose.

Pošto ubrzava rast kose, te joj daje gustoću i volumen, ricinusovo ulje može pomoći i kod gustoće i volumena trepavica.

Ricinusovo ulje će hidratizirati trepavice, zbog čega će stvoriti povoljno okruženje za njihov opstanak. Na taj način trepavice mogu dobiti kvalitetne sastojke, koji su potrebni kako bi one bile otpornije na ispadanje i pucanje, kako bi brže rasle i bile gušće.

Potrebno je njegovati trepavice ricinusovim uljem, ako svakodnevno na trepavice nanosite olovku za oči ili maskaru. Ricinusovo ulje će u kratkom roku pomoći rastu trepavica, te će sigurno postati omiljeno ulje za njegu trepavica, svih onih koji ga isprobaju.

Ricinusovo ulje se koristi tako da se prvo lice temeljito očisti od šminke, a posebno se treba obratiti pažnja na područje oko očiju. Nakon toga se uzima četkica od stare maskare, koja treba biti čista, te se umoči u ulje. Potrebno je pripaziti da na četkici ne bude previše ulja.

Uz pomoć četkice na trepavice se nanese ulje te se mora pripaziti da ulje ne dođe u direktan kontakt s očima, kako se ne bi razvila iritacija. Ricinusovo ulje treba odstajati na trepavicama preko noći, kako bi se dobili efektniji rezultati. Ujutro se oči temeljno očiste s proizvodom za skidanje šminke i na kraju isperu vodom.

Ulje se na trepavice može nanijeti i uz pomoć štapića za uši, a koristite ga tako da ga na kratko umočite u ulje, te nanesete uz sam korijen trepavica. Ovaj način je neuredniji od prethodnog, ali može pomoći ako nemate četkicu od maskare.

Obavezno i prilikom ovog postupka trebate pripaziti da ulje ne dođe u dodir s očima, kako se ne bi javila iritacija. Prirodne metode su se više puta dokazale kao učinkovite, a najveća njihova prednost je što u sebi nemaju nimalo štetnih sastojaka koji bi mogli u bilo kojem segmentu djelovati negativno na zdravlje.

Autor: A.Z., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock