Vrste pramenova za kosu

cura s pramenovima

Svaka promjena na vama dobro je došla u svakom trenutku, jer znači da brinete o sebi i svom izgledu. Dugi niz godina farbate vašu kosu u istu boju, na isti način i kod istog frizera. Morate priznat to je baš dosadno i nema nikakvog smisla kad ste se već odlučile na promjenu, onda su možda pramenovi odličan izbor.

Iskusni frizeri koriste razne tehnike, a da biste vi bile zadovoljne i izgledale savršeno s novim pramenovima bitno je da su oni prirodni i decentni. Vaša kosa treba izgledati svježa i uredna. Nikad se u takve promjene nemojte upuštati kod kuće, jer nećete moći postići željeni učinak. Školovani frizeri koriste razne tehnike i zato se podvrgnite samo u njihove ruke.

Danas se tehnike razvijaju, a time i način rada pojedinog frizera. Mnogi prate trendove, što nam olakšava izbor najbolje boje i vrste preparata za kosu. Tehnika pramenova je veoma zahtjevna i precizna i samo vješti zaslužuju riječi hvale. Ono što je bitno jest to da su oni stopljeni sa nijansom vaše kose. Postoji nekoliko vrsta, od jednobojnih, dvobojnih, trobojnih, hladnijih i toplijih nijansi.

Druge vrste pramenova jesu oni žarkih i kričavih boja, ali oni spadaju u drugu kategoriju, iako su zanimljivi i veseli, oni ipak nisu prirodni niti za svaku prigodu. Bitno je da je vaša želja za promjenom velika i da se savjetujete sa iskusnim frizerom koji će vam pomoći postići najbolje za vas.

Nekada su se pramenovi radili pomoću gumene kapice, koja nije bila ugodna i stvarno moramo priznati jako nas je čupalo kad bi se pramen kose izvlačio kroz sitne rupice. Danas se to sve podiglo na viši nivo, veću kvalitetu i ono što je bitno, potrebno je kraće vrijeme za pramenove.

Kod većine žena vlasište kose predstavlja veliki problem, ono se masti, kosa je bez volumena, nema sjaj i izmučena je čestim farbanjem. Pramenovi su savršen izbor, umjesto da svaki mjesec odlazite frizeru sada to možete svesti na svaka dva do tri mjeseca. Na pramenove uvijek možete kombinirati preljeve u raznim bojama, prikriti sjede i uštedjeti vrijeme.

Važno je da kosu održavate šamponima koji su namjenjeni za pramenove, jednom mjesečno priuštite si prirodni pakung za kosu i pri pranju nikada nemojte grubo trljati ručnikom. Kad je kosa još mokra, rašćešljajte je širokim češljem.

Autor: Zanosna, Foto: Paul Matthew Photography/Shutterstock