Pramenovi boje meda

pramenovi boje meda
Pramenovi boje meda, Foto: Nastya22/Shutterstock

Pramenovi su svakako jedno od boljih rješenja kada je u pitanju kosa i postizanje njenog sjaja. Zahvaljujući širokoj paleti boja svaka boja kose može dobiti željeni izgled, a tu se prije svega misli na plavuše, brinete, crnke i one sa crvenom bojom kose. Među najučestalijom bojom pramenova najviše se izdvajaju pramenovi boje meda, a razlog leži u velikom broju osoba sa smeđom bojom kose.

Naime pokazalo se kako svijetlo smeđa boja najviše traži pramenove u boji meda, jer se na taj način postiže savršena ravnoteža s više toplijih nijansi, a najbolji kontrast u ovom slučaju postiže se kombinacijom smeđe i boje meda.

Prije odabira boje za pramenove bilo bi dobro znati kako svaka odluka treba biti usuglašena s vašom bojom kože i prije svega očima. Pogriješiti je vrlo jednostavno ako izaberete nijanse koje će vas još više zatvoriti.

U slučaju da niste sigurni slijedi nekoliko savjeta za brinete i sve one koje se odluče na promjenu s malo toplijim bojama. Ako imate dugu kosu bilo bi dobro prošarati ju sa smeđom bojom i pramenovima u svjetlijoj nijansi.

Imate li kraću stepenastu frizuru bilo bi ju najbolje osvježiti s pramenovima boje meda, na par mjesta kako bi ju dodatno podignuli i kako bi dobila željen volumen. Neka podloga bude lijepa smeđa boja.

Brojni stručnjaci su se složili kako bi bojanje kod kose trebalo izbjegavati iz razloga, jer se zbog nedovoljnog znanja o bojama uglavnom događaju greške. Najbolji primjer su one žene koje nakon dužeg vremena bojanja kose u smeđu dobiju narančasti odsjaj.

U slučaju da svejedno ne želite ići u frizerski salon, bilo bi najbolje kupiti dvije boje od kojih će jedna biti smeđa,a druga zlatna smeđa. Te dvije boje treba pomiješati i staviti na kosu. Rezultat bi trebao biti vidljiv vrlo uskoro.

Autor: S.Š. Foto: Nastya22/Shutterstock