Idealan nakit za vjenčanje

nakit za vjenčanje

Već ga možete zamisliti. Subotnje jutro, sve pripreme su privedene kraju. Niste baš spavale i ne znate biste li se neprestano smijale koliko ste sretne ili vrištale od očekivanja neke mini krize koju treba riješiti sa cvijećem, tanjurima ili bendom.

Pripreme su u punom jeku i već vidite kako će se sve sjajno uklopiti. Frizura, cipele, vjenčanica, make up, sve je na svom mjestu. Kako vidite svoj nakit u ovoj slici? Je li istaknut ili tihi pratitelj?

Najveći broj mladenki veliku većinu vremena posvećuje potrazi za savršenom haljinom i cipelama, a za nakit ostaje manje vremena. Znamo da ste zaposlene i da imate tisuću planova i organizacijskih tabela u glavi stoga vam donosimo kratki vodič za odabir nakita.

Usklađivanje nakita i haljine za ovaj poseban dan nije uvijek jednostavno, ali nekoliko malih savjeta može vas usmjeriti u pravom smjeru. Ako ste odabrale bogatu haljinu nalik krinolini ili onu koja ima mnoštvo ukrasa nakit treba biti sasvim decentan. Nakit birajte s obzirom na nijansu haljine. Tanki zlatni nakit bolje će pristajati haljinama koje nisu u potpunosti bijele i onima koje su kombinirane sa čipkom.

Klasična haljina do poda koja lijepo pada u samo jednom sloju ili je uska do koljena pa se zatim širi voli nešto glomazniji nakit. Veliki dramatični nakit posebno lijepo odgovara haljini sa dubokim vratnim izrezom. Odaberete li upečatljivu ogrlicu tada ne pretjerujte sa ostatkom nakita. Možda sićušne dijmantne naušnice ili tanka narukvica sve su što vam treba.

Odlučite li vrat ostaviti golim i podignuti kosu odličan izbor su velike bogate naušnice sa dragim kamenjem. Haljine tog kroja i otvorene sandale sjajno podnose velike narukvice. Ovakva haljina dobro podnosi veliki nakit koji privlači pažnju jer je sama po sebi jednostavana a upečatljiva.

Stoga ne pretjerujte. Pronađite ravnotežu kako biste bile elegantne i nedopustite da vas blještavi izlozi zlatarni namame da se pretvorite u disko kuglu ispod koje bi Travolta mogao nabaciti jedan ples. Ipak je najvažniji komad nakita koji ćete danas staviti na sebe vaš vjenčani prsten.

 Autor: L.K., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock