Pramenovi na tamnoj kosi

djevojka s tamnom bojom ko
Djevojka s tamnom bojom kose, Foto: yurok/Shutterstock

Pramenovi su daleko najbolji način za postizanje promjene kada niste sigurni želite li obojati cijelu kosu, ili možda samo malo osvježiti. Pramenovi su u tom slučaju savršeno rješenje, a na vama je da se odlučite za određenu boju kose. Nije nepoznanica kako odabir boje treba vršiti na temelju prirodne boje kose i boje puti. Potrebno je isto tako obratiti pozornost na pigment i na to kako će vaša prirodna boja kose reagirati na novu koju ste odlučili staviti.

U takvim situacijama najbolje je obratiti se stručnjaku, odnosno frizeru koji će vam svojim stručnim savjetima pomoći da vaša kosa izgleda jednostavno savršeno. Postoje svjetliji i tamniji pramenovi.

Tamniji se posebno ističu upravo zbog toga što su poznati da kosi daju potrebnu mistiku, dubinu i volumen. Najpopularniji su kod osoba koje se već polako nose sa sijedim vlasima, jer se upravo pomoću tamnijih pramenova postiže savršena optička varka.

Svjetliji pramenovi će izgledati najljepše ako se rade pomoću četke budući da se na taj način nastoje izbjeći oštri prijelazi. Sve mlade dame koje žele izgledati kao da su se upravo vratile s ljetovanja, ovo rješenje je savršen odabir.

Tamna boja kose ima svoje prednosti no ponekad je potrebno unijeti malo svježine, a to se naravno može učiniti pomoću pramenova. Velik broj stručnjaka složio se kako kod tamnije boje kose treba obratiti pozornost da pramenovi ne budu od boje koja previše odskače.

U slučaju da se radi o prirodno tamno smeđoj boji kose, bilo bi ju dobro osvježiti bojom koja je za dvije nijanse svjetlija. Tu se prije svega misli na nježne boje koje će se savršeno nadovezati na vašu smeđu kosu.

Crna boja kose može se uskladiti s crvenim pramenovima koji će na svoj osebujan način dodati još veću mističnost vašem izgledu. Naime ako niste znali crna boja kose simbol je mistike i čarolije.

Ako niste sigurni koja bi nijansa bila najbolja, nikada nije pogrešno obratiti se frizeru i u dogovoru s njim napraviti ono što ste si zamislili. Treba imati na umu kako boja koju ste vidjeli na manekenki u časopisu ne znači da će i vama dobro odgovarati.

Autor: S.Š. Foto: yurok/Shutterstock