Pramenovi, osvježenje za vašu kosu

dvobojni pramenovi
Dvobojni pramenovi, Foto: dinkat/Shutterstock

Dosadila vam je boja kose koju ste imali do sada a ne želite ju ofarbati cijelu, postoji jednostavno rješenje; stavite pramenove. Donedavno su žene kad su odlučile krenuti u nov život u svoje nove odluke uključivale i novu boju kose. Može se reći da je to na neki način postao simbol novog početka. Hvala bogu danas stvarno ima puno mogućnosti kako to napraviti. Kako je moda otišla naprijed tako su i frizure. Na neki način smo se makli od dosadnog i uobičajenog. Recimo da nam je današnje društvo to dozvolilo.

Što su zapravo pramenovi?

Vrlo jednostavno za objasniti – ako želite promjenu, a ne želite da vam cijela kosa bude u jednoj boji, možete slobodno na svoju boju kose staviti koju želite, dakle da vam ta nova boja bude prošarana kroz cijelu kosu.

Pramenovi su savršeni za one koji žele promjenu, a boje se privući previše pozornosti, pa ovako mogu unjeti svježinu, ali bez nekih drastičnih promjena. Dakle ako ste više klasični tip, npr. ako imate smeđu boju kose, uvijek će ići dobro smeđe-plava, ili smeđe-boja meda kombinacija, ili još bolje smeđe-crvena kombinacija.

Ako ste malo otkačeniji tip osobe tada su vam mogućnosti neograničene, možete kombinirati boje koje vam padnu na pamet.

Nekada kad ste odlazili frizeru na pramenove u igri je bila neudobna kapa koja za one koji su probali je znala čupat ko sam vrag. Danas je to puno civiliziranije, pritom se misli na foliju koju stručni frizeri stavljaju na našu glavu. Tko bi rekao alu folija za pramenove. Ideja je super, ne čupa, dobro se hvata boja, a da ne spominjemo kako boja ide fino od korijena prema kraju.

Ako ste se zapitali koja je glavna prednost pramenova pred farbanjem cijele glave to što ne morate ići svakih mjesec dana, jer i kad se pojavi izrast on se ne vidi u tolikoj mjeri kao kada farbate sve jednom bojom.

Kod pramenova kosa izgleda prirodnije, a definitivno je zdravije za našu kosu ako je umjesto svakih mjesec dana tretiramo svaka tri mjeseca.

Autor: S.Š. Foto: dinkat/Shutterstock