Balayage tehnika bojanja kose

žena na livadi

Proljeće je stiglo, ljeto je sve bliže, a vi želite učiniti nešto sa svojom kosom da bi izgledala lijepo, prirodno i živahno. S nostalgijom gledate fotografije iz djetinjstva kada vam je kosa izgledala kao da je prirodno okupana suncem… Dobra vijest je da istu takvu boju kosu možete postići i danas.

U frizerskim salonima postoji tehnika kojom ćete dobiti prirodnu nijansu koja pristaje uz vašu sadašnju boju kosu i vaš ten. Obojite vašu kosu balayage tehnikom.

Balayage tehnika je bojanje kose kistom, u sasvim slobodnom stilu, a tako se postižu pramenovi koji su toliko prirodni da kosa izgleda kao da se radi o vašoj prirodnoj boji i kao da uopće nemate pramenove. Naime, izrast je nevidljiv, a razlika između boje vašeg korijena kose i pramenova u potpunosti je nevidljiva.

Tehnika balayage pramenova nije novost u svijetu. Ona je nastala još davnih 70-ih godina u Parizu, a na francuskom jeziku “balayage” znači “mesti”. Sama riječ opisuje kako se ustvari pramenovi nanose. U SAD-u je ova tehnika postala popularna 90-ih godina, a sada se i kod nas sve više pripadnica ženskog spola odlučuje svoju kosu oživjeti balayage pramenovima.

Ovakvi idealni pramenovi najbolje će se postići u frizerskom salonu gdje će vaša frizerka ručnim potezima kista nanijeti boju od korijena pa sve do vrha pramena kose. Razlika između klasičnih pramenova je u tome da se kod korijena kose boja nanosi u sasvim tankom i neprimjetnom sloju, dok je bojanje pri vrhovima puno gušće. Rezultat balayage tehnike su pramenovi koji, postupno, od korijena do vrha izgledaju kao da su prirodno posvijetlili na suncu.

Dakle, ako ne želite klasične pramenove koji su često vidljivi zbog svojih neprirodnih, umjetnih crta, odaberite balayage pramenove. Oni mogu biti, ovisno o vašim željama, gušći, izraženiji ili tek toliko naneseni i neprimjetni, zavisi kakav efekt želite postići. Tehnika ovakvih pramenova namijenjena je svim bojama kose, plavušama, brinetama, crnkama i crvenokosama.

Balayage tehnika idealna je ako želite vašoj kosi pružiti prirodan izgled, kao da ste upravo stigli s mora pa je kosa prirodno posvijetlila na suncu, a uz to nećete je ošteti jer je bojanje minimalno i boja se ne nanosi na veliku površinu kose.

Za isti efekt svoje kose odlučile su se i Jessica Alba, Jennifer Lopez, Jennifer Aniston, Julia Roberts i Eva Longoria. One znaju da će ovom tehnikom vratiti svojoj kosi sjaj, svježinu i mladenački izgled. Kosa će biti prirodna, svjetlija, a bez vidljivih nanosa boja i umjetnih crta klasičnih pramenova.

Autor: M.L., Foto: Yellowj/Shutterstock