Ombre efekt, najnovija tehnika farbanja

Ombre efekt sa crveno smeđom bojom, Foto: Camenachero25/Flickr

Već duže vrijeme žene diljem svijeta mijenjaju svoju boju kose dosta često. Nekada se na to gledalo kao nešto poprilično čudno, a da ne pričamo o tome kako su se na kosu stavljali razni preparati zbog kojih je kosa izgledala oštećeno.

Danas više nemamo takvih problema, jer se na tržištu svakodnevno pojavljuju novi proizvodi koji pomažu da naša kosa ostane lijepa i sjajna te naravno gusta. Pod tim proizvodima mislimo na brojne maske i regeneratore koji pomažu da se ublaži utjecaj farbe koja ima na kosu.

Dakle farbanje postoji već jako dugo, bilo kao farbanje samo tjemena ili samo pramenova. Pramenovi su postali popularni jer se pomoću njih postizalo da kosa ne izgleda jednolično, već da se u prelazima postiže nevjerojatan efekt. Pored pramenova danas postoji najnovija tehnika poznatija kao ombre efekt.

Ombre efekt je najnovija tehnika farbanja, odnosno najnoviji trend u svijetu kojim se postiže suptilno prebacivanje boje od svjetlije prema tamnijoj ili obrnuto. Ostvaruje se prikaz, slika u jednom ugodnom tonusu.

Riječ ombre dolazi iz francuskog govornog područja, a znači stupnjevanje boja, gdje se kosa posvjetljuje od korijena prema vrhu. Recimo da se ovdje postiže taj nevjerojatan efekt sofisticiranosti, ali isto tako i opuštenog te leženog looka.

Ovaj najnoviji krik mode što se tiče frizera postao je jako popularan, jer se njime postiže poseban izgled, a da ne spominjemo kako podiže i otvara vaše lice. Jedna od najvećih prednosti tog efekta smatra se to da vam olakšava povratak na vašu prirodnu boju kose.

Naime da razjasnimo. Kod svakog farbanja sve se više udaljavate od svoje prirodne boje kose, a kada nakon nekog vremena poželite vratiti se na svoju boju to postane problem. Kod ombre efekta možete pustiti da vam vaša prirodna boja krene rasti i onda se zaputite kod frizera i zamolite ga da vam izabere farbu vaše prirodne boje kose samo naravno malo svjetliju. Na taj ćete način postići željeno stupnjevanje, a čak ćete imati ponovno svoju boju kose.

Autor: S.Š.  Foto: Camenachero25/Flickr