Vježbe protiv celulita

vježbanje s trenerom

Kada bi vas sad netko pitao koji je problem s kojim se borite već duže vrijeme bez rješenja na pomolu, odgovor bi možda bio upravo celulit. Ta neugledna narančina kora prisutna je kod mnogih zbog nekoliko razloga. Kod nekih je način života, a kod ostalih genetika.

Kako se ne bi svaki put sramili kada želite odjenuti kratku haljinu ili hlače vrijeme je da se upoznate s najboljim vježbama protiv celulita. Potrebno je samo nekoliko minuta vašeg vremena i dobra organizacija da bi uspjeli u svom naumu i što prije se riješili ružnog podstanara koji nikako ne želi otići.

Osim zdrave i uravnotežene prehrane koja obiluje potrebnim vlaknima i ostalim vrijednim nutrijentima koji će pomoći kod detoksikacije organizma, svaki čovjek si može pomoći i određenim vježbama. Njih možete odraditi kod kuće ili u suradnji s trenerom. Na vama je da se odlučite.

Ukoliko ste ipak osoba koja ne voli odlaziti u teretanu jer za to nema vremena, ali ni financija, najbolje rješenje su vaša četiri zida gdje vas nitko neće gledati. Potrebno je pronaći glazbu koja vas inspirira i prostirku. Vrijeme je da se ispunite pozitivnom energijom i krenete.

Kako bi se riješili celulita možete probati s vježom gdje ćete se morati spustiti na koljena i podlaktice. Prvo počnete dizati jednu nogu, držite ju u zraku nekoliko sekundi i zatim spustite. Ponovite vježbu barem deset puta i zatim krenite na drugu nogu.

Čučnjevi su najpopularnija vježba za rješavanje celulita. Možete se odlučiti za dvije verzije. U prvoj stanete, raširite noge, leđa držite uspravnima i krenete se spuštati kao da ćete sjesti. Ponovite vježbu deset puta, napravite pauzu i krenite opet. Nakon nekog vremena napravit ćete više od deset čučnjeva.

Za drugu vježbu koja uključuje čučnjeve potrebna vam je stolica. Prislonite jednu nogu na stolicu radi ravnoteže, krenite se spuštati i tako nekoliko puta. Zamijenite nogu i napravite sve isto. Važno je da ste uporni i da barem tri puta tjedno izdvojite vrijeme za vježbanje.

Autor: S.Š., Foto: ostill/Shutterstock