Uspješna ljubavna veza

jaka veza

Riječ volim te je bitna za svaku vezu, te ju partneri moraju izgovarati svaki dan kako bi jedno drugo prisjetili na ljubav koju osjećaju jedno prema drugom. No osim riječi volim te, postoje i neke druge važne stvari vezane za čvrstu i uspješnu ljubavnu vezu. U nastavku pročitajte o čemu se radi i što je točno bitno za sretnu vezu.

Jedna od najbitnijih stavki u svakoj vezi je da uvijek budete potpora vašem partneru, u dobu i u zlu, kao i on vama. Kada se u javnosti sa nekime posvađate ili se bilo što drugo dogodi, koliko god vi bili u pravu ili ne, partner treba stati na vašu stranu i čuvati vam leđa. Samo u svoja četiri zida možete riješiti nesuglasice sa partnerom, ali nikako pred drugima, jer partnerova kritika pred drugima najviše boli.

Kada dobijete djecu, nemojte zaboraviti na sebe i svoju vezu. Potpuno je prirodno i normalno da su vam djeca na prvom mjestu, te da vam se život vrti oko njih, posebice dok su još mala, ali morate naći i vremena za svog partnera i vrijeme koje ćete provesti sa njime. Nikadaq nemojte zanemarivati svog partnera!

Pokušajte se ne svađati oko obavljanja kućanskih poslova, te se dogovorite tko će koji dio obavljati. Ako vi neki određeni kućanski posao baš nikako ne volite raditi, prepustite ga partneru, a nešto što on ne voli preuzmite vi. Budite si međusobna podrška i uskaćite jedno drugom u pomoć, bez da si međusobno predbacujete tko je više počistio.

Obećajte jedno drugom i držite se obećanja da prilikom svađe nećete povlačiti prošlost i da ćete se svađati samo vezano za one stvari koje se tiču direktno te svađe i sadašnjosti. Ne otvarajte stare rane jer to nije dobro za vezu i samo ćete pogoršati cijelu situaciju, te iz takve svađe ništa dobro neće izaći.

Autor: Edyta Pawlowska/Shutterstock