Kako upoznati pravu osobu

prava osoba

Upoznavanje partnera, posebice idealnog, stvar je slučajnosti, no da bi uopće stupili u vezu sa nekime, potrebno je puno rada na sebi samima. Uz rad na samima sebi trebate upoznavati nove ljude i privlačiti pažnju suprotnog spola, a to ne dolazi samo od sebe. Ukoliko ste u potrazi za idealnim partnerom, donosimo vam par savjeta koji vam mogu pomoći.

Ulažite u sebe! Potrudite se biti onakvima, kavi bi htjeli da je vaš partner. Koliko god se pričalo da se suprotnosti privlače, u većini slučajeva su baš iste zajedničke vrijednosti interesi ono zbog čega veza uspijeva. Potrudite se pružiti partneru ono što bi i vi voljeli da on pruži vama. Na taj način ćete postaviti dobre temelje u vezi.

No, prije nego se upustite u bilo kakve odnose, važno je da upoznate sebe. Što znači da prvo trebate biti svjesni što vi želite i trebate, a samim time i kvaliteta koje su vam bitne kod suprotnog spola. Definirajte si osobine koje bi trebao imati vaš budući partner, no istovremeno stvorite kompromise na koje ste spremni pristati da bi dobili ono što želite. Ali nemojte to uzeti zdravo za gotovo, jer se može dogoditi da vas privuče osoba koja je potpuno suprotna od onog što ste vi željeli, što će opet biti super jer ćete barem znati na koje kompromise ste sve spremni, a da pritom niste nesretni.

Bilo bi dobro kada bi pronašli hobi jer ne samo da ćete se osjećati bolje, nego ćete upoznati nove ljude koji imaju slične interese kao i vi, a to je temelj za izgradnju kvalitetnog odnosa. Obavezno napravite vremena u svom dnevnom rasporedu kako bi pronašli vremena za sebe te uvijek u to uklopite vrijeme za upoznavanjem novih ljudi. Neka vam posao nikada ne bude izgovor.

Svatko bi želio da njegov budući partner bude pozitivan, siguran u sebe i pun samopouzdanja, pa bi se prvenstveno trebali potruditi da i vi budete takvi. Napravite sve da budete zadovoljni i ispunjeni, jer ćete time automatski postići da se i drugi uz vas tako osjećaju.

To što tražite partnera, ne mora značiti da svaku osobu trebate gledati tim očima, pokušajte se opustiti. Sklapajte nova prijateljstva, ali nemojte odmah otpisati osobe koje se ne uklapaju u sliku idealnog partnera za vas. Dajte im priliku, tko zna, možda se baš iznenadite. A ako do toga i ne dođe, nema veze, prijatelj vam i dalje ostaje.

Pokušajte biti otvoreni, pogotovo ako vam pristupe osobe suprotnog spola, komunicirajte i budite pristupačni, nemojte se zatvarati zbog straha od neuspjeha. Nekada se može čak raditi i o neverbalnoj komunikaciji, pa pokušajte takve znakove prepoznati i uzvratite ukoliko ste zainteresirani. Nikada se nemojte bojati uspostaviti prvi kontakt jer je i drugoj osobi jednako teško kao i vama tako da nemate što izgubiti.

Nove veze zahtijevaju puno ulaganja i vremena, ali to ne znači da zato trebate prestati raditi i neke druge stvari koje vas čine sretnima. Pa čak i ako veza neće imati sretan kraj, nećete se gristi kako ste to doba veze potrošili uzalud. Uživajte u vezi sa svojim odabranikom, ali nemojte dopustiti da briga o vama ne bude na prvom mjestu. Morate se sami potruditi da budete sretni jer vas u protivnom niti partner neće moći usrećiti.

Pokušajte ostati hladne glave, koliko god je to moguće i to baš na samom početku veze. To što ste započeli vezu sa osobom koja vam trenutno odgovara, ne znači da ćete na kraju uspjeti imati kvalitetan odnos. Nemojte forsirati i budite strpljivi, jedino ćete tako biti sigurni da stvari teku kako treba.

Morate vjerovati u sebe, jer je samopouzdanje jako bitno, kako u svakodnevnom životu, tako i u odnosu sa partnerom. Koliko cijenite sami sebe, toliko će vas cijeniti i drugi. Popularnost, fizički izgled ili obrazovanje mogu biti prednost u društvu, no ako ih nemate ne znači da imate nedostataka! Što prije to prihvatite i ne dramite oko toga, to prije će ljudi koji vas okružuju stvoriti ljepšu sliku o vama.

Kako bi izgradili kvalitetnu vezu, pokušajte biti što iskreniji od samog početka. Uveličavanje sebe samih i izmišljanje raznih priča, ne radi dobro za kvalitetan i dugotrajan odnos. Zato se potrudite biti iskreni od samog početka, jer ćete samo na taj način biti sigurni prihvaća li vas partner onakvima kavi jeste.

Ono što najčešće tražite od partnera, to pokušajte i vi ponudite, samo tako ćete takvu osobu i privući u svoj život. Najvažnije osobine partnera za sretnu i dugu vezu su jednostavnost, iskrenost, otvorenost i samopouzdanje. Radite na tome!

Autor: A.Z., Foto: Goodluz/Shutterstock