Što treba raditi prije jela

obitelj za stolom

Želite li imati dobru probavu i osjećati se dobro u svom tijelu? Onda je vrijeme da započnete s pravilnim vježbama prije jela, koje će vam pomoći u kvalitetnijem načinu života s vrlo malo tegoba i ostalih problema koji proizlaze iz nekvalitetnog načina života.

Jeste li znali koliko je važno pravilno disanje? Kisik koji udišete od velike je životne važnosti za vaše tijelo, jer bez njega ne biste mogli preživjeti ni minutu. Dok dišete, u stanice unosite kisik, što je važno za izgaranje hranjivih tvari koje konzumirate.

Važno je znati ponašati se tijekom jela i tu se ne misli samo na pristojnost nego i na bolje zdravlje te odličan rad probave. Postoje vježbe koje treba svaki put izvesti prije jela, a koje pridonose dobroj probavi te unutarnjem zadovoljstvu.

Dok udišete kroz nos, podignete ruke paralelno s tijelom kao da se protežete. Kada podignete ruke, na isti ih način spuštate te polako ispuštate zrak. Ponovite vježbu barem 5 minuta i osjećajte se bolje.

U sljedećoj vježbi lagano savijete noge sa stopalima u paralelnom položaju te ih lagano podižete. Ovu vježbu je potrebno napraviti u oba smjera kazaljke na satu. Postoji još jedna vježba koja pomaže opustiti napetost u području ramena. Ne opušta samo ramena, nego i trapezoidni mišić i mišiće koji pridržavaju kralježnicu u području kod lopatica.

Ishrana je isto tako izgaranje i vatra treba zrak kako bi se ponovno upalila. Puhanje raspiruje vatru, a disanje razgaljuje probavu. Zbog tog fiziološkog razloga duboko disanje pomaže kod rada probave.

Pored toga što je disanje važno za jelo, tako je važno i držanje prije i nakon jela. Kada sjednete za stol, važno je da date mjesta i probavnim organima. To znači da malo opustite pojas i ne nosite preusku odjeću.

Dok jedete morate sjediti uspravno i paziti da ne pritišćete želudac. Leđa moraju cijelo vrijeme biti ravna i opuštena, tako da maksimalno dodirujete naslon, ako ga stolica ima. Sve je ovo važno kako bi što više možete doprinijeli zdravom načinu života.

Autor: S.Š., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock