Zbog koje šminke izgledate starije

lijepo lice

Postoje make up pogreške zbog kojih uzgledate starije nego što je to zaista. Radi se o odabiru šminke, ali isto tako i načinu šminkanja zbog čega nepotrebno dodajete godine. Saznajte koje su to make up greške, kako bi ih kasnije naučili izbjegavati i izgledati neodoljivo.

Najveći krivci zbog čega se ne osjećate lijepo i poželjno su akne, podočnjaci i pojačano crvenilo. Pored pudera tu je i korektor koji pomaže sakriti sva kritična područja, a zbog kojih se osjećate manje poželjno.

Kako ne bi pogriješili prilikom odabira korektora pazite da kupujete samo one korektore slabije teksture. Odaberete li preguste korektore, može se dogoditi da se još više postarate te istaknete podočnjake još više umjesto da ih sakrijete.

Jedna od najvećih greški koje žene rade je pogrešan odabir pudera, a on je najvažniji kada je u pitanju odlična podloga. Svaki put kada se krenete šminkati, znate da ne možete početi bez odgovarajuće podloge.

Prilikom odabira pudera važno je da odaberete nijansu koja će se najbolje slagati s vašom bojom kože. Odaberete li pretamnu nijansu pudera to znači da ćete izgledati starije i kao da ste previše vremena proveli u solariju.

Presvijetla nijansa isto tako nije dobra, jer možete izgledati kao da ste bolesni. Dobro je znati da kod pudera uvijek vijedi pravilo kako je manje više.

Izbjegavajte stavljanje maskare i olovke na donji kapak. Maskaru nanosite samo na gornje trepavice kao i olovku ili tuš za oči. U suprotnom će bore biti naglašenije, oči će izgledati kao da su manje, a podočnjaci će biti tamniji.

Izbjegnite da izgledate starije nego što jeste. Šminka je alat uz pomoć kojeg ističete prednosti lica i sakrivate nedostatke za koje ne želite da se vide. Naučite li kako se pravilno šminkati, šminka može postati vaš najbolji saveznik kada je u pitanju ljepota, ali i najgori neprijatelj ako se ne budete šminkali pravilno.

Autor: S.Š., Foto: Dash/Shutterstock