Što jesti za međuobrok

egzoticno voce

Međuobrok nam je potreban jer nam je teško izdržati do glavnog obroka, a dobro je jesti međuobroke kako se ne bi prejedali za vrijeme glavnih obroka. Orašasti plodovi s posnim sirom, zdrav jogurt pomiješan sa svježim voćem, suho voće, svježe voće i egzotično voće su odlične namirnice za zdrave međuobroke.

Kako se ne biste debljali, međuobroci ne bi trebali sadržavati jednostavne ugljikohidrate kao što su sokovi, čips i čokolada nego trebaju sadržavati složene ugljikohidrate kao što su sjemenke i proizvodi od integralnog brašna.

Ako želite zdrav i ukusan međuobrok, jedite voće, a najbolje je birati sezonsko voće. Njega možete konzumirati samo, a možete si slagati odlične i ukusne voćne salate koje možete preliti s malo meda ili pomiješati sa posnim sirom ako želite da vas duže drži sitima.

Salate možete posuti s cimetom, staviti mljevene bademe i naribanu tamnu čokoladu. Hranjiv i zdrav obrok može biti i frape u različitim varijantama.

Odlične međuobroke možete slagati s egzotičnim voćem kao što je avokado, ananas, papaja, mango, kiwano i slično.

Avokado je jedno od najzdravijih vrsta voća koji je dobro jesti ljeti jer sadrži vitamin E koji štiti kožu od štetnih sunčevih utjecaja. Kada kupujete avokado pogledajte da li je malo mekan jer to znači da je zreo. Pripremati ga možete u svemu, samo ga narežite na pola, izvadite košticu, ogulite koru i dalje je sve na vama.

Pitaja sadrži jako dobre sastojke i proglašena je supernamirnicom, a pripada porodici kaktusa. Bogata je antioksidansima koji su dobri za imunitet i odlična je za dijabetičare. Pridonosi bržem mršavljenju jer je bogata vlaknima i kalcijem te vitaminom C. Plod pitaje jedete tako da ga prerežete na pola i žlicom jedete unutrašnjost ili ju servirate kao lubenicu, a odlična je i za pravljenje soka.

Kiwano ima tupe bodlje koje štite pulpu slatkastog okusa unutar nje. To je kombinacija kivija, grožđa i banane. Plod je bogat antioksidansima, a sadrži 90% vode, a ima i masti, bjelančevine, minerale i vitamine. Kora kiwana nije za jelo, a jede se unutrašnjost sa žlicom.

Papaja je tropska biljka koja sadrži jak antioksidans karoten. Može se služiti u koktelima s mliječnim proizvodima ili nakon mesnog jela. Kora papaje se treba oguliti, izvaditi sjemenke, a meso narezati na kriške.

Autor: S. G., Foto: Art-TAyga/Shutterstock