Što je hibernacijska dijeta

mjerenje opsega struka

Jeste li krenuli možda na dijetu? Za sve one koji su odlučili napraviti ovaj korak dobro je znati kako postoji mnoštvo dijeta između kojih mogu birati. Odabir će ovisiti o tome kakvog su zdravlja i koliko kilograma u određeno vrijeme žele izgubiti.

Mnoge dijete imaju pravila koja inzistiraju na izbjegavanju konzumacije hrane prije spavanja, dok je kod hibernacijske dijete upravo suprotno. Spomenuta dijeta stavlja naglasak na konzumiranje meda neposredno prije spavanja i to samo dvije žlice.

Teorija o ovakvom načinu mršavljenja je došla od dvojice stručnjaka oca i sina Michaela i Stuarta koji su se u potpunosti udaljili od tradicionalnog načina gledanja na poseban način prehrane.

Obojica su proveli mnogo godina istraživajući i tako došli do zaključka kako fruktoza u medu pomaže stimulirati oslobađanje hormona, koji će dovesti do regeneracije tkiva i sagrijevati masti u tijelu dok spavate. Uzimanjem meda prije spavanja utječe se na količinu šećera u krvi.

Da vam je netko rekao kako možete spavajući izgubiti kilograme rekli bi kako je to malo vjerojatno, ali upravo o tome pričaju ova dva stručnjaka. Pored meda koji se već nekoliko puta dokazao vrijednom namirnicom, važno je da imate uravnoteženu prehranu i da vam je vježbanje sastavni dio života.

Niti jedna dijeta ne promovira mršavljenje samo po sebi. Svaka od njih preporuča aktivan život jer se tako čovjek oslobađa stresa, osjeća se bolje i ima manje problema s bolestima. Vježbanje je važno i zbog toga da učvrstite svoje tijelo jer samo izbjegavanjem određenih namirnica još uvijek nemate tijelo kakvo ste oduvijek htjeli.

Med možete konzumirati na nekoliko načina, bilo kao dio toplog napitka ili direktno preko žlice. Na vama je da se odlučite jer je efekt isti. Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi koliko je ova dijeta točna i pouzdana, sigurno je kako konzumiranje meda ne može naškoditi.

Bilo bi dobro dok ste na dijeti da izbjegavate namirnice poput grickalica, peciva od bijelog brašna, a nećete pogriješiti ako obogatite prehranu bijelim mesom, svježim voćem i povrćem te žitaricama.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock