Što je krumpir dijeta

kuhani krumpir

Postoji mnogo dijeta od kojih svaka ima svoja pravila. Na vama je da se odlučite za jednu od njih, a koja će vam pomoći da izgubite kilograme i dovedete svoje tijelo u najbolju formu. Jeste li razmislili o krumpir dijeti?

Volite li jesti krumpir? Ako je tako onda je krumpir dijeta kao stvorena za vas. Iako su mnogi mišljenja kako je krumpir namirnica koja deblja, to nije istina jer se radi o ukusnoj i odličnoj namirnici koja vam može pomoći da izgubite nekoliko kilograma, samo je važno da odaberete pravi način pripreme krumpira.

Krumpir u kori

Zašto je važno pripremati krumpir u kori? Zato što se tamo nalazi najveća količina vitamina i minerala, pa bi bilo najbolje da koru skidate tek kada ste skuhali krumpir. Ovako ćete izbjeći da vam se u krumpirima nakupi previše vode.

Recite “ne” prženom krumpiru

Ako ste osoba koja nikako ne može odoljeti prženim krumpirima, onda ne zaboravite taj isti krumpir prije jela staviti na papirnati ručnik kako bi upio svu potrebnu masnoću.

Salata od krumpira

Volite jesti krumpir salatu? Pričekajte da se krumpir ohladi i tek onda dodajte sve potrebne začine i ulje. Stavljate li masnoće dok je krumpir još vruć on će ih tako upiti i sve će to otići u vaš organizam.

Plan prehrane:

Za doručak pojedite voće ili zobene pahuljice te dva tosta koja ste namazali dijetalnim margarinom. Ne zaboravite se počastiti šalicom čaja ili čašom mlijeka. Užina je vrijeme kada ćete pojesti voće po vašoj želji.

Ručak je vrijeme kada jedete bilo koji specijalitet koji se bazira na krumpirima. Tijekom dana možete pojesti jelo s prženim krumpirima, dok za večeru obavezno pojedite salatu ili neko drugo jelo od kuhanog krumpira.

Dobro je što na samom početku ove dijete možete i dalje konzumirati potrebnih pet obroka. A bez obzira što je teško za vjerovati, svaki drugi dan ćete izgubiti barem pola kilograma. Vrijeme je da krenete s ovom čudesnom dijetom. Nabavite nezaobilaznu namirnicu i oboružajte se pozitivnom energijom.

Foto: Peredniankina/Shutterstock