Savršena njega noktiju

lijepi nokti

Lijepi i savršeni nokti. Svaka osoba morala bi voditi računa o svom izgledu i paziti da je uredna. Ljepota podrazumijeva pravilan način života te korištenje pravih kozmetičkih preparata. Pravilan način života se odnosi na zdravu prehranu i aktivan život.

Nažalost ako u svoju prehranu ne uvrstite namirnice koje u sebi imaju dovoljno vitamina, minerala i vlakana, to će se primjetiti i na vašoj koži te općenito zdravlju. Dosadašnja istraživanja su pokazala da nedostatak određenih vitamina može dovesti do pucanja noktiju i njihovog neuglednog izgleda.

Jeste li primijetili kako su vam nokti tanki i kako ubrzo nakon što ih oblikujete počnu pucati? To je zato jer ste svoju prehranu ograničili samo na pojedine namirnice siromašne ključnim sastojcima potrebnim za prekrasne nokte.

Ako ste primijetili da su vam nokti tanki i da na sebi imaju bijele točkice, to znači kako vam nedostaje cinka. Pokušajte konzumirati sve one namrinice koje obiluju cinkom, a to su pivski kvasac, kikiriki, grah, gljive i žitarice.

Pored tankih noktiju može se dogoditi da su vam nokti grbavi ili valoviti. To je još jedan znak kako vam nedostaje jedan od vitamina u tijelu, a radi se o B vitaminu. Vitamina B ima najviše u slatkom krumpiru, jetri, ulju bakalara, grašku, peradi i cjelovitim žitaricama.

Vitamin B je kao stvoren za sve one koji imaju krhke nokte. Zato ako ne želite prečesto odlaziti kod kozmetičara, jer su vam nokti ubrzo izgubili izgled kakv su imali, potrudite se da svoju prehranu obogatite namirnicama koje u sebi imaju mnoštvo vitamina B.

Sada je jasno da se za zdrave i lijepe nokte morate zdravo hraniti, a osim toga postoje još nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći. Svaka dva tjedna bilo bi dobro napraviti piling kože oko noktiju.

Ako primijetite kako vam je koža suha oko noktiju to znači da vam nedostaje folne kiseline. Zeleno povrće, žitarice, sjemenke i riža u sebi imaju folnu kiselinu. Folna kiselina dostupna je i u obliku tableta kao nadopuna prehrani.

Volite li imati lijepo uređene nokte i obožavate ih lakirati na razne načine u ovom videu ćete vidjeti kako svoje nokte možete ukrasiti sa malim pandama, a da pritom ne morate lakirati cijelu površinu nokta. Jednostavne su i slatke, a gotove u par minuta. Pa pogledajte!

Autor: S.Š., Foto: Julia Ivantsova/Shutterstock