Kako imati lijepu kosu

duga kosa

Čuli ste za za poznatu izjavu da ljepota dolazi iznutra. To je istina, a sve ono što unesete u obliku namirnica na jedan će se način odraziti i na vaš izgled. Zdrava i uravnotežena prehrana vaš je put prema prekrasnom izgledu uz koji ćete se osjećati odlično.

Hrana koja obiluje lošim sastojcima poput masnoća i ostalih tvari može naškoditi svakom organizmu i put je prema mnogim problemima koji mogu pritom nastati. Pored toga što se nećete osjećati poželjno jer ćete imati više kilograma, tako će vam i zdravlje biti narušeno.

Način života utječe na nas, pa se tako može odraziti ne samo na kilažu nego i na kosu. Ne postoji osoba koja ne želi imati lijepu i njegovanu kosu koju ponosno može pokazati svima oko sebe. Nažalost ako ne pazite i kosa će isto tako biti suha i oštećena.

Kako imati lijepu kosu? Moguće je uz pomoć nekoliko savjeta. Jeste li ikada razmišljali dok sušite kosu koliko daleko morate držati sušilo? To je važno i ne treba ignorirati informaciju kako sušenje kose može uzrokovati njeno oštećenje. Dok sušite kosu pazite da ga držite na barem 20 cm udaljenosti.

Prilikom sušenja kose možete se poslužiti i četkom za izvlačenje. Uz njenu pomoć imat ćete frizuru za koju vam nije trebalo puno vremena, a nećete morati odlaziti kod frizera svaki put kada želite lijepo isfenirati kosu.

Šampon je isto tako važan. Poznato je kako svaka osoba ima drugačiji tip kose i prema tome se možete ravnati. Prije nego kupite šampon pazite da ste odabrali onaj koji je namijenjen vašem tipu kose. Ako bojite kosu onda ćete kupiti šampon za određenu boju i kosu tretiranu bojanjem.

Osim šampona morate paziti dok kupujete regenerator i masku za kosu. Pročitajte deklaraciju kako bi znali da imate pravi proizvod. Ne zaboravite svaki put nakon pranja dobro isprati kosu kako se na njoj ne bi zadržali ostaci šampona ili regeneratora.

Autor: S.Š., Foto: nataliakul/Shutterstock