Elegantne frizure za posebne prilike

svečana frizura
Svečana frizura, Foto: dpaint/Shutterstock

Počešljana, elegantna i razbarušena… Nije svejedno kakvu frizuru imate, pogotovo ako ste se zaputili na poseban događaj. Vi jednostavno morate zabljesnuti i izgledati besprijekorno, jer ne radi se o bilo kojem događaju. Nekada je sinonim za elegantnu i svečanu frizuru predstavljala podignuta kosa u punđu. Danas je izbora puno više, ovisno što najbolje odgovara vašem licu.

Podignuta kosa možda je najčešći primjer svečane frizure i vjerovali ili ne, ali moguće ju je napraviti i bez pomoći frizera. Da ne bi došlo do nesporazuma, radi se o malo jednostavnijim frizurama.

Pokušajte dakle prije slaganja frizure isfenirati kosu, potom ju zavezati u rep i nakon toga podignuti. Omotajte kosu oko gumice tako da se ona ne vidi i zakačite ukosnicama. Pazite da su usklađene s vašom bojom kose, kako bi se što manje primjetile. Za ovakvu frizuru potrebno je imati dugu kosu i ne zaboravite na gumicu koja mora biti tanka i gotovo nevidljiva.

Visoki rep isto može proći pod svečanu i elegantnu frizuru. Prije nego što krenete vezati kosu morate ju dobro isfenirati. Naglasak je na tome da kosa ne strši. Ako želite možete si pomoći s malo gela ili pjene za kosu.

Uzmite prednje pramenove kose, zagladite, malo natapirajte i pričvrstite ukosnicom. Ostatak kose zavežite u rep. Pazite da ste cijelu kosu uspjeli skupiti, da vam nisu ostali manji repovi. Za kraj stavite još malo pjene i spremni ste za izlazak.

Ako ste ljubitelj valova uvijek možete pokušati s figarom. Za ovo vam ne treba toliko iskustva, samo mirna ruka i malo strpljenja. Odvojite pramenove kose i zakačite ih s ukosnicama. Primite svaki uvojak i držite nekoliko sekundi. Bit će najlakše ako želite nakovrčati samo prednji dio kose, prva dva pramena.

Postoji još jedan način koji smo znali raditi još dok smo bili djeca. Zamolite nekog od ukućana da vam isplete pletenice. O veličini uvojaka ovisit će hoćete li imati tanje ili deblje pletenice. One moraju biti jednake. Nakon nekoliko sati vaša će kosa imati neodoljive valove.

Ako ipak ne znate kako bi složili elegantnu frizuru, provjerite video u nastavku i slijedite sve korake kako bi vaša frizura izgledala baš onako kako ste si zamislili.

Autor: S.Š.  Foto: dpaint/Shutterstock