Prirodni omekšivač za rublje

Sve veća pažnja se danas pridaje prirodnim sredstvima za čišćenje kućanstva, a jedno od njih je i prirodni omekšivač za rublje. Bilo da ste alergični na neki od sastojka iz komercijalnih omekšivača ili jednostavno ne volite omekšivače koji su pripremljeni od raznih kemikalija, vrijeme je da naučite kako možete sami napraviti svoj prirodni omekšivač za rublje.

Danas se u trgovinama mogu naći razni omekšivači i to s mirisima koje ne možemo niti zamisliti. Iako djeluju primamljivo, takvi omekšivači su puni štetnih kemikalija i parfema te neposredno zasigurno utječu na zdravlje kože i cijeloga tijela.

Evo kako možete kod kuće na jednostavan i brz način pripremiti svoj prirodni omekšivač za rublje. On će identično ispuniti svoju svrhu kao i bilo koji kupljeni, a niti miris neće zaostajati. Razlog je tomu što je jedan od sastojaka i eterično ulje.

U vašem domu zasigurno imate već potrebne sastojke za prirodni omekšivač, tako da nemate razloga ne isprobati ovaj recept još danas.

Prirodni omekšivač za rublje

Pripremite staklenku ili plastičnu posudu koja će vam poslužiti za miješanje sastojaka. Nikako nemojte upotrebljavati metalne posude. Pomiješajte dvije velike žlice sode bikarbone s deset velikih žlica vode. Kada se smjesa dobro rastopila, dodajte šest žlica octa i par kapljica svog omiljenog eteričnog ulja. Izaberite miris koji vama najviše odgovora i koji vam je najugodniji. Sve dobro promiješajte i vaš prirodni omekšivač za rublje je gotov!

Kao i kod standardnog kupljenog, smjesu pomiješajte s hladnom vodom i uronite u nju rublje. Mirisat će ugodno i bit će meko, a sve to postići ćete na prirodan način.

Pogledajte u videu kako na još jedan način možete napraviti kod kuće svoj prirodni omekšivač za rublje.

Dakle, zašto kupovati omekšivače koji su puni raznih kemikalija i štetnih sastojaka kada brzo i po potrebi uvijek možete napraviti svoj domaći omekšivač za rublje?

Sastojci su svima dostupni, a postupak je jednostavan. Ovaj prirodni omekšivač za rublje pogodan je i za osjetljivu dječju kožu kao i za odrasle osobe koje su sklone alergijama. Poigrajte se raznim mirisima eteričnih ulja i neka vaše rublje uvijek drukčije miriši.

Autor: M.L., Foto: Africa Studio/Shutterstock