Roza haljina, modno osvježenje

roza haljina
Roza haljina, Foto: HighKey/Shutterstock

Koliko puta otvorite ormar, zavirite unutra i zaključite da nemate što odjenuti. Možda ste studentica sa ograničenim budžetom, možda poslovna žena koja je većinu odjeće morala prilagoditi strogom poslovnom okruženju i zatomiti vlastiti modni izričaj.

Čega u ormaru imate najviše? Vjerojatno je odgovor majica, hlača te suknje i košulje. No nekada su glavni i gotovo jedini odjevni predmeti koje su žene posjedovale bile haljine. Možete li zamisliti damu s kraja 19. stoljeće ili početka 20. da slaže hlače u ormar?

Zašto se ne bismo malo ugledale na njih i vratile haljine na svoje vješalice u velikom stilu. Bez obzira na to koja paleta boja prevladava u vašim odjevnim kombinacijama nikada nije na odmet pomalo razbiti monotoniju nekom živom bojom. Protresite modno sivilo i uključite u modni repertoar i rozu haljinu.

Možda vam se čini da je ovo boja za djevojčice ili mamine princeze ili pak mlade djevojke u noćnim klubovima no roza boja može istodobno izgledati prekrasno i elegantno. Sve ovisi o kroju haljine i onome što želite postići.

Odaberete li rozu boju koja hoda po rubu u neonskim nijansama svakako je nećete odjenuti na poslovni sastanak, no zagasita roza stroga uska haljina zatvorenog izreza povrh koje ćete odjenuti sako bit će sjajan odabir.

Možda vas uskoro očekuje prisustvovanje nekoj posebnoj prigodi i ne znate što odjenuti. Dakako ne želite doći na prijateljičino vjenčanje u bijelom ali sve ostalo vam se čini tako sumorno. Odaberite pastelno rozu haljinu koja nalikuje togi. Podignite kosu ili je ostavite blago valovitom i odjenite sandale rimljanke kako biste mogli plesati.

Za noćni izlazak vam je svakako dopuštena intenzivna roza haljina i ujedno i ona kraća nego za ostale prigode. Odaberete li ovu zasićenu boju za noćne ludorije ostavite dodatke neutralnima i decentnima, roza haljina dovoljno glasno priča svoju priču kako biste bili primjećeni.

Pristajat će svim tonovima kože kao i svim bojama kose, no moramo istaknuti da će se roza haljina posebno lijepo isticati na crvenokosim ženama i naglašavati njihovu prirodnu ljepotu. Stoga brzo po svoju haljinu, nećete se od nje moći odvojiti.

 Autor: L.K.  Foto: HighKey/Shutterstock