Haljine za svatove

haljine za svatove
Haljine za svatove, Foto: Pandorabox/Shutterstock

Otvarate poštanski sandučić i što vas unutra očekuje? Prekrasna, ukrašena i pomno odabrana kuverta . Otvarate je i vidite pozivnicu za vjenčanje. Možda ovo jednostavno djeluje na romantičarku u nama, ali volima ovakve svečanosti koje slave ljubav i predanost.

Našim boljim polovicama ponekad možda nije jasno što nam je na vjenčanjima toliko privlačno, ali mi volimo sve vezano za njih. Glamur, dobru hranu i piće, ugodne razgovore, ljude koji su se potrudili pokazati se u najboljem svjetlu kako bi proslavili početak zajedničkog života dragih im ljudi.

Iako ćemo svoga muškarca možda morati odvući na to vjenčanje mi odmah po otvaranju pozivnice u glavi slažemo najbolje modne kombinacije u kojima bismo mogle zablistati. Možda vas je ovaj poziv uhvatio financijski nespremne pa ćete morati iskoristiti neku odjevnu kombinaciju koju već posjedujete, a možda ćete ipak odlučiti da se jednom živi i krenuti u potragu za prekrasnom haljinom.

No kakve haljine birati za ovakve posebne prilike? Naravno, morat ćete je prilagoditi svom obliku tijela. Ako ste visoka i vitka žena pristajat će vam razni modeli haljina i čak nije potrebno niti obuvati visoku potpeticu. Zanimljive sandale sa remenčićima izgledat će odlično i na dugu i na kratku haljinu.

Ako ste nešto niži odaberite kraće haljine i visoke potpetice koje će vizualno izdužiti nogu. Imate li malene grudi one koje su nabrane na području dekoltea stvoriti će iluziju bujnijeg poprsja. I modeli koji su stisnuti ispod grudi također su dobar izbor.

Ako je vaš problem nekoliko suvišnih naslaga na trbuščiću tada birajte haljinu koja nalikuje togi. S obzirom na osobne preference može biti duga ili kratka i s njom možete ukombinirati npr. zlatni ili srebrni remenčić ovisno o boji haljine ili je pak pustiti da slobodno pada i leprša oko tijela. Na ovakvu haljinu dopuštene su i ravne sandle rimljanke kao i cipele na visoku potpeticu.

V izrez posebice će lijepo izgledati na ženama koje imaju šira ramena, dok bi sitnije žene trebale birati okrugli ili kockasti vratni izrez. Dakako, pronađete li prekrasnu haljinu srcolikog izreza ne propustite je dodati svom odjevnom repertoaru.

Svaka haljina koju odaberete treba slijediti jedno pravilo. Neka bude damska i lijepa. Vjenčanja nisu mjesto za vulgarne i prekratke modele. Stoga lijepo, decentno i sa poštovanjem. Uživajte i proveselite se u svatovima!

 Autor: L.K. Foto: Pandorabox/Shutterstock