Neobične bob frizure za veselo ljeto

kovrčavi bob
Kovrčavi bob, Foto: dinkat/Shutterstock

O kako je lijepo napokon svaki dan otvoriti oči, pogledati kroz prozor i vidjeti sunce nakon mjeseci i mjeseci u kojima se kiša neprestano poigravala s nama. I kalendarski i meteorološki ljeto je ovdje. Ima li boljeg vremena za eksperimentiranje sa novim izgledom uz bob frizure? I tko može platiti onaj osjećaj kada znate da vam je kosa taj dan savršena?

Ako osjećate da je vrijeme za promjenu i novo buđenje, imate potrebu za svojim malim feniks trenutkom i treba vam uzbuđenje i promjena. Hm, zašto ne biste svoju dugu kosu odrezali ili jednostavno preoblikovale frizuru koju trenutno imate.

Bob frizure vječni su klasik od nijemih dama u crnobijelim filmovima, Chaplinovih heroina koje vole tog smotanog tragikomičnog junaka, preko najpoznatije modne urednice Anne Wintour bob je univerzalna frizura koja je idealne dužine za održavanje i vrlo prikladna za dame u pokretu. Posebno ističe i naglašava liniju vrata i čeljusti ako je kraći i time će pristajati izduženijim licima.

Nešto duži i manje geometrijski bob odlično će odgovarati nešto okruglijim licima. Ako k tome još ima i zanimljive i zaigrane šiške imate pun pogodak. Posebice moderan je kovrčavi bob. Dakle, namjeravate li kosu većinu vremena nositi nakovrčanu neka bob bude nešto duži jer će se kovrčanjem skratiti. Napomenite to svom frizeru pri šišanju.

Njega bob frizure

Bob frizure
Foto: Pixabay

Kada ste završile sa pranjem svoje friško ošišane nove i fantastične frizure, nanesite sredstvo za oblikovanje i sjaj koji odgovara vašem tipu kose. Potpuno posušite kosu sa glavom okrenutom prema dolje i istodobno je ravnajte okruglom četkom kako bi se vlasi zagladile. Zatim figarom oblikuje pramen po pramen. Nemojte držati predugo jer želimo labave i fluidne kovrče. Mrvica učvrščivaća i voila.

Možete u kosu staviti svakojake ukrase, špange od štrasa, cvijet, mašne ili pričvrstite jednu stranu strogo, drugu ostavite opuštenom. Najmodernije boje za bob svakako su riđa, koja vlada već nekoliko sezona, i platinasto plava. Zabavite se u bojama ljeta sa svojom novom frizurom. Zavodite, smijte se i uživajte pod sunčanim zrakama.

 Autor: L.K. Foto: dinkat/Shutterstock