Proteini za žene

proteini u hrani

Nakon što žena navrši tridesetu suplementacija je vrlo važna. Suplementi poboljšavaju rezultate treninga, ali i utječu na nivo energije, mladolik izgled i vitalnost. Žene se iz nekog razloga boje koristiti dodatke jer smatraju da je taj prah kemija, no to je daleko od istine. Otkrijte zašto su proteini važni za žene.

Koliko god se žena hranila zdravo, fizička aktivnost, anti baby pilule, stres i pušenje povećavaju potrebu za određenim nutrijentima, koje donosimo u nastavku.

Prije nego se žena odluči na korištenje suplementa, trebala bi se savjetovati sa svojim trenerom, koji će najbolje znati njene ciljeve, te kojim nutrijentima može iste i ostvariti. Isto tako treba imati na umu da je potrebno neko vrijeme kako bi suplementi, vitamini i minerali imali utjecaj na zdravlje, zbog čega prilikom konzumiranja istih, treba ostati dosljedan.

Proteina ima i u raznim namirnicama poput jaja, svježeg sira, ribe, mahunarki, lisnatog povrća, orašastih plodova i cjelovitih žitarica. Važno je pronaći način kako ćete u dovoljnoj količini unijeti proteine u tijelo.

Omega 3 masne kiseline su važne za konzumiranje, jer snižavaju loš kolesterol, te smanjuju mogućnost srčanog udara. Omega 3 masne kiseline smanjuju upalne procese, mobiliziraju imunitet, pospješuju oporavak nakon treninga, kožu i kosu čine sjajnijom i ljepšom, pomažu funkcioniranju živčanog sustava, štite zglobove, pomažu kod prevencije malignih bolesti, povećavaju sposobnost učenja i pomažu kod kožnih bolesti.

Važno je konzumirati i kombinaciju magnezija i cinka, jer njegova sposobnost utječe na oporavak i kvalitetu sna.

Zeleni čaj je izvrstan za sagorijevanje masti i ubrzavanje metabolizma, zbog čega je omiljen u ženskom društvu, a osim što je dobar prirodni diuretik, zeleni čaj je snažan antioksidans, te je odličan u borbi protiv celulita.

Tijekom cijele godine je važno konzumirati vitamin C. Vitamin C jača otpornost organizma, ali i snažno djeluje na imunitet. Vitamin C je snažan antioksidans, te djeluje na regeneraciju tkiva i stvaranje kolagena. Vitamin C pomaže zadržati mladenački izgled, te održati vitalnost. Najbolje je što se nalazi u raznim namirnicama poput agruma, crvene paprike.

Kupovne proteine dobivene iz sirutke treba koristiti nakon treninga, kako bi se brzo apsorbirali. Žene često konzumiraju takve proteine, zbog obogaćivanja svoje prehrane te popravljanje odnosa makronutrijenata.

Autor: A.Z., Foto: Alena Haurylik/Shutterstock