Joga za lice

joga za lice

Lice se sastoji od čak 58 mišića, a čovjek upotrebljava samo onih 8, koji se nalaze na jeziku dok ostalih 50 polako atrofiraju. Zbog toga koža ubrzano stari te lice postaje sve umornije i opuštenije. Joga za lice je zato idealan način da se pomladite i upotrijebite sve mišiće lica jer poboljšava proizvodnju kolagena, zbog čega koža na licu sjaji.

Prirodne metode više su se puta pokazale učinkovite kako za liječenje raznih tegoba na koži poput prištića, podočnjaka i crvenila, tako su se pokazale djelotvornima kada su u pitanju bore koje bi htjeli još malo odgoditi i barem još neko vrijeme ne razmišljati o prvim znakovima starenja.

Jogu za lice možete prakticirati bilo kada i bilo gdje, a najbolje bi bilo da ju prakticirate dva puta na dan, ujutro i navečer. Morate vježbati svaki dan, bez iznimke!

Kako bi se riješili vertikalnih bora između obrva, ispružite kažiprste pa ih stavite na sredinu obrva. Namrštite se te kažiprstima gurajte obrve na stranu. Ponovite vježbu 10 puta.

Učvrstite očne kapke tako da srednje prste stavite u unutrašnji kut oka, a vanjski rub lagano zategnite kažiprstima. Otvarajte i zatvarajte oči prilikom izvođenja vježbe te prstima pružajte lagani otpor. Kako bi osvježili cijelo lice napravite napravite svijeću ili stoj na glavi.

Horizontalne linije na čelu uklonite tako da jagodice prstiju stavite na vrh čela, te podižete čelo, pa opet opustite. Ponovite vježbu 10 puta. Vilicu, jagodice i obraze učvrstite tako da legnete na leđa, te opustite mišiće cijelog tijela. Kružite vilicom nekoliko puta u jednu stranu, pa u drugu.

Otvarajte usta u obliku slova o, pa širite kuteve usana na stranu, tako da stisnete usnice prema zubima. Ponovite vježbu nekoliko puta. Na kraju vježbe isplazite jezik prema bradi, a pogled dignite prema čelu. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa ponovite nekoliko puta. Dišite lagano prilikom izvođenja vježbi.

Vrat i lice možete utegnuti klasičnim joga položajima, koji se zovu kobra i riba. A čelo učvrstite tako da kažiprste stavite savinute u luk obrvei podižete ih dok kažiprstima pružate lagani otpor obrvama, koje gurate prema dolje. Zadržite taj položaj vježbe oko 10 sekundi, pa ga ponovite nekoliko puta.

Autor: A.Z., Foto: vgstudio/Shutterstock