Prirodni napitci za brzo mršavljenje

prirodni sokovi

Višak kilograma, neželjene masne naslage, nezadovoljstvo svojim tijelom svaki dan nas tjeraju na stroge, naporne dijete i mukotrpna vježbanja u teretani. Gubimo mnogo slobodnog vremena, energije i strpljenja, a rezultati često izostanu ili su skoro nikakvi.

San svake žene je smršaviti bez dijeta i napornih tjelovježbi. No, je li to uopće izvedivo i moguće?

Prekomjerna težina kulminira godinama i ne dolazi preko noći. Nezdrave prehrambene navike i nedovoljno kretanja najčešći su uzroci suvišnih kilograma. Nerazumljivo nam je kako neke žene imaju jednake loše navike, ali ne i kilograme? Pravi odgovor na ovo pitanje je metabolizam.

[fvplayer src=”http://vimeo.com/114871400″]

Imamo li spor metabolizam, on teže probavlja štetne tvari iz organizma i oni se zadržavaju u tijelu. Primaju se na mjesta koja su sklona debljanju (trbuh, bedra, bokovi, noge, stražnjica) te se pretvaraju u masne naslage. Naslage nam ne štete samo zbog viška kilograma, već djeluju na cijeli tjelesni sustav. Naime, povećavaju razinu šećera u krvi, krvni tlak raste, javlja se kolesterol, a s njim srčane i krvožilne bolesti. U većini slučajeva dolazi do zakrčenja krvnih žila i stvaranja ugrušaka, a nerijetko dolazi i do smrti.

Da biste bili sigurni da se hranite pravilnim namirnicama koja ubrzavaju metabolizam i uz koje ćete uspješno mršaviti, preporučujemo vam svakodnevne unose voća i povrća. Oni sadrže antioksidanse koji prirodno reguliraju razinu vode u organizmu. Tako tijelo iz hrane uzimaju samo hranjive i zdrave tvari, dok se loših rješava i izbacuje ih iz organizma. Najlakše ćete ih napraviti u obliku sokova, zdravih napitaka koje možete piti u svako doba, bez obrzira gdje se nalazili.

Voće kao što su borovnice, brusnice, naranče ili limun, jačaju imunitet pomoću kojeg ćete brže mršaviti. Odličan su izvor vitamina i minerala, od kojih je kod mršavljenja najvažniji vitamin C. Potiče dodatnu proizvodnju bijelih krvnih stanica, prokrvljuje tijelo i lakše se borimo protiv virusa. Manje smo skloni prehladama, gripama i ostalim zaraznim bolestima.

Napitci od povrća sadrže već prije spomenute antioksidanse, koji će vam pomoći u skidanju suvišnih kilograma. Također pomažu kod njege kože, čine je elastičnijom i lakše se rješavamo celulita, narančine kore. U ove napitke slobodno možete staviti ostale vitaminske dodatke prehrani, poput magnezija ili kalcija. Oni jačaju vaše kosti i mišiće.

Pored napitaka koji će omogućiti da za kratko vrijeme izgubite višak kilograma, postoji i dijeta 9 kg, još jedan način mršavljenja s kojim će kilogrami nestati za 14 dana.

D.Š., Foto: Liv friis-larsen/Shutterstock