Sjenilo za sive oči

žena sa sivom bojom očiju

Prilikom uljepšavanja najvažnije je da pronađete odgovarajuće boje koje će se uklopiti uz vaše lice. Važno je da znate što će vam odgovarati, a zbog čega ćete izgledati nakaradno. Zato se svaki put prije šminkanja treba upustiti u potragu za odgovarajućim sjenilima, bojom pudera i ruža.

Svaka boja očiju ima svoja pravila, pa tako i siva. Imate li sivu boju očiju? Ako ste jedna od onih koja se nalazi u ovoj grupi i nije sigurna kako najbolje istaknuti posebnu boju očiju, vrijeme je da pročitate nekoliko korisnih informacija koje će vam u tome pomoći.

Siva boja nikako ne podnosi boje kao što su srebrna, siva i ružičasta. Ove boje nisu prijatelj vaših očiju i zato ih izbacite iz upotrebe. Za vas su rezervirane nijanse poput boje lavande, zelena za večernje prilike ili tople boje, odnosno zanosna boja čokolade.

Kao i svaki put dosada prvo ćete nanijeti podlogu koja će se pobrinuti da vam se šminka zadrži na licu onoliko koliko ste planirali. Za podlogu vam je potreban odgovarajući puder, bronzer (ako ga koristite) i rumenilo. Kada ste završili s pokrivanjem nedostataka i isticanjem svih prednosti, vrijeme je da se posvetite očima.

Ukoliko želite da vam vaša neodoljiva boja sivih očiju izgleda još bolje, odaberite jednu od toplih boja iz bogate palete zemljanih tonova. Postoji toliko različitih nijansi između kojih možete birati, a među njima je posebno popularna boja čokolade.

Poigrajte se sa nježnom bojom breskve i bojom čokolade i to tako što ćete prvo nanijeti neutralno sjenilo, a nakon njega ćete prijeći sjenilom u boji breskve. Krajeve ćete rezervirati za boju čokolade, a ako primijetite da vam je negdje sjenilo pobjeglo više nego što ste to htjeli, popravite ga s malo neutralnog sjenila.

Kada ste završili s očima prebacite se na usne. Budući da se oči uljepšali s malo diskretnijim tonovima, usne pojačajte crvenom bojom ruža. Sada ste spremni da zablistate i očarate sve prisutne.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock