Namirnice za smanjenje apetita

žuta jabuka

Mnogi će se složiti kako je problem kod gubitka kilograma kontroliranje apetita. Postavlja se pitanje kako smanjiti osjećaj gladi i zavarati želudac da misli kako je sit. Dobro je što postoji način, a on je moguć uz određene namirnice.

Tako je, postoje metode uz koju možete smanjiti apetit i s kojima ćete vrlo brzo izgubiti sve one kilograme koji su se nakupljali neko vrijeme. Spomenuta metoda je provjerena i zdrava pa tako ne predstavlja problem za organizam.

Volite li jesti avokado? Egzotično voće u kojem su mnogi imali priliku uživati sada dolazi kao metoda uz pomoć koje ćete smanjiti apetit. O čemu se radi? Pojedete li avokado prije ili nakon ručka nutricionisti su mišljenja kako glad nećete osjećati skoro cijelo popodne. Što više budete jeli ovo voće to ćete manje imati potrebu da posežete za nezdravim grickalicama.

Bilo bi dobro kada bi svaki ručak počeli s juhom. Zašto je to važno? U juhi ima mnogo minerala i vitamina, a kako zauzima dosta mjesta u pražnom želucu, sigurno je kako nakon nje nećete moći pojesti puno ili barem porciju na koju ste dosada naviknuli.

Sljedeće na popisu namirnica bez kojih je teško zamisliti da ćete uspjeti smanjiti apetit su mahunarke. One se odnose na grah, slanutak i leću. Spomenute mahunarke su bogate proteinima, a koje tijelu pored toga što daju dovoljnu količinu vitamina iz skupine B skupine te vlakna, ujedno pružaju duži osjećaj sitosti.

Nećete pogriješiti ako svaki put barem pola sata prije obroka pojedete jednu jabuku. Mnoga istraživanja su pokazala kako tijelo potroši više kalorija dok probavlja jabuke nego što unesete dok ih jedete. To je voće zbog kojeg ćete duže vrijeme biti siti i koje će vašem tijelu pružiti obilje vitamina.

Jabuka, avokado ili mahunarke? Na vama je da se odlučite i počnete što prije sa zdravim životnim navikama, koje će promijeniti vaš život na bolje i omogućiti da se osjećate sjajno u svom tijelu.

Autor. S.Š., Foto: olly/Shutterstock