Negativne nuspojave mršavljenja

mjerenje opsega struka

Postoje li uopće negativne nuspojave mršavljenja? Odgovora ima mnogo, a oni ovise o tome kako ste odlučili pristupiti cijelom procesu. Ako ste željeli brzo izgubiti kilograme bez da ste u jednom trenutku pomislili kako će to utjecati na vaše zdravlje, to je jedna druga priča.

Liječnici su mišljenja kako brzi gubitak kilograma može dovesti do poremećaja metabolizma i pojačanog unosa kalorija. Zašto je to tako? Prilikom brzog mršavljenja dolazi do periodičkog mršavljenja i debljanja. To znači da ćete nakon prestanka dijete konzumirati puno više masnih tvari nego prije.

Kada dođe do smanjenog unosa kalorija tijelo čuva energiju i počinje se navikavati na život s manje kalorija. Proces mora ići polako i postepeno kako ne bi šokirali organizam i kako se kasnije kilogrami ne bi opet vratili samo u većem broju.

Sigurno ne želite završiti s dijetom tako da imate više kilograma nego što je to bilo na početku. Više kilograma na kraju nego kada ste počeli jedna je od negativnih nuspojava mršavljenja.

Ukoliko se prije odlaska na dijetu niste konzultirali sa svojim liječnikom, može vam se dogoditi da počnete imati probleme sa zdravljem. Poremećaj metaboličkog procesa nije bezazlen i u velikom broju slučajeva uzrokuje tegobe kojih se kasnije teško riješiti.

Mršavljenje može imati puno više pozitivnih nuspojava samo ako znate kako pristupiti promjeni prehrambenog režima. Provjeriti što smijete i odmah na početku postaviti realne ciljeve, jedan je od preduvjeta da dijeta uspije i da se riješite viška kilograma.

Nervoza i razdražljivost su još jedna negativna nuspojava mršavljenja. Zašto dolazi do sve većeg nakupljanja negativne energije? Čovjek se u tom trenutku mora odreći namirnica koje je konzumirao duže vrijeme i to mu predstavlja veliki problem.

Kako bi izbjegli negativne emocije i predstavljali teret svima oko sebe, važno je da se odlučite za prehranu s kojom ćete se polako navikavati na nov način života. U novom prehrambenom režimu moraju se nalaziti namirnice koje u sebi imaju sve potrebne nutrijente, poput vitamina, minerala i vlakana.

Neće se dogoditi ništa loše ako se povremeno počastite hranom koja i nije najzdravija. Tako ćete se nagraditi za sva trud koji ste uložili, a jedan dan konzumiranja brze hrane neće se negativno odraziti na vašu liniju. Počnite s promjenama na pravi način i povećajte kvalitetu življenja.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock