Frizure za kratku kosu

valovita kosa

Imate li kratku ili srednju dužine kose? Ako ste već donijeli odluku da se ošišate i promijenite izgled za 180 stupnjeva, onda ste sigurno razmislili i o tome kakve bi sve frizure mogli nositi na kraćoj dužini kose. Duga kosa je zaštitni znak mnogim ženama, ali ponekad je zaista vrijeme za promjenu.

Teško je donijeti odluku s kojom ćete ošišati kosu koju ste tako dugo puštali, a još teže odlučiti se za radikalnije promjene i ošišati se skroz na kratko, kao što je to nekoliko puta napravila poznata pop pjevačica, Rihanna.

Odluka sigurno nije bila donešena bez da ste se prije toga niste konzultirali s frizerom oko frizure koja vam najbolje odgovara. Svatko od nas ima određen oblik lica kojem savršeno pristaju određene frizure, ali malo je onih koji imaju oblik kojima stoji jednostavno svaka frizura.

Odlučili ste se za kratku kosu, a sada je vrijeme da odaberete između najboljih frizura s kojima ćete se osjećati kao nova osoba. Kratka kosa je kao stvorena za napraviti dojam, a kada se još nadopuni pomno odabranim naušnicama i super make-upom, jednostavno ne možete pogriješiti.

Ako ste se odlučili ošišati na dužinu ispod uha, dobro je što možete kombinirati nekoliko različitih frizura. Jedno od rješenja su i nezaobilazne loknice koje će vam podariti šarm i elegnaciju iz 20-ih i 30-ih godina 20. stoljeća. Za ovakvu frizuru je najbolje otići kod frizera koji će za kratko vrijeme napraviti loknice kakve ste htjeli.

Kosa ošišana ispod uha odlično podnosi češljanje na stranu. Kada niste sigurni što bi sa svojom kosom, a nemate vremena za odlazak kod frizera, operite kosu, isfenirajte je uz pomoć četke i počešljajte se na stranu. Frizura je gotova i vi ste spremni za izlazak.

Pixie frizura ili skroz kratka kosa najbolji je način da pokažete kako ste spremni za promjenu. I s ovako kratkom kosom možete puno, a ako nemate ideju, počešljajte kosu da izgleda kao da ste se tek ustali iz kreveta i ne zaboravite staviti malo gela.

Trake za kosu, marame i rajfovi… Sve to dolazi u obzir kada niste sigurni što učiniti sa svojom kosom jer vam je jednostavno ponestalo inspiracije. Bez obzira na dužinu kose, uvijek možete eksperimentirati s velikim izborom frizura.

Pogledajte neke ideje kako složiti frizuru ako imate kratku kosu!

Autor: S.Š., Foto: dpaint/Shutterstock