Mršavljenje uz pomoć South Beach dijete

zdrav obrok na tanjuru

South Beach dijeta je kao stvorena za sve one koji žele odmah smanjiti težinu te organizirati jelovnike i ograničiti ugljikohidrate, ali se ne žele zamarati vaganjem namirnica. Ovu bi dijetu trebali izbjegavati svi oni koji ne mogu bez namirnica poput tjestenine, kukuruza te bijelog kruha.

South Beach dijeta usmjerena je prema onima koji su svoje prehrambene navike temeljili na unosu pravih masnoća i ugljikohidrata. Prije nego što se odlučite za posebne prehrambene navike morate se savjetovati sa svojim liječnikom.

Dijeta se sastoji od tri faze, a plan je složen tako da se na početku izbacuju ugljikohidrati, a onda se u prehranu polako uvode dobri ugljikohidrati. Izvore bjelančevina predstavljaju piletina, puretina, riba, govedina, janjetina i posni sir.

Faza 1

Prva faza traje dva tjedna i tijekom tog perioda su dopušteni piletina, jaja, maslinovo ulje te krto meso. Važno je da svaki dan imate 3 uravnotežena obroka. Dozvoljene su i grickalice između doručka i ručka, a potrebno je da pijete mnogo tekućine.

Tijekom prve faze ne smijete jesti tjesteninu, bilo što iz pekare, kolače, kekse, voće i rižu. Sve navedene namirnice su dozvoljene tijekom druge faze.

Faza 2

Druga faza traje sve dok ne postignete određenu težinu, a to može varirati od jedne do druge osobe. Do trenutka kada počinje druga faza morali bi izgubiti između 4 i 6 kg. Važno je da ste se pridržavali uputa tijekom trajanja prve faze.

South Beach dijeta se oslanja na dobre ugljikohidrate zbog čega već u prvoj fazi dolazi do značajnog gubitka na kilaži. U drugoj fazi gubitak kilograma ide postepeno, a to znači da bi trebali izgubiti do 1 kg tjedno.

Faza 3

Treća faza nastupa tek kada ste uspjeli izgubiti dio kilograma, a zbog čega se treća faza oslanja na konzumiranje normalne prehrane i tako odsada pa nadalje. Važno je da održite željenu kilažu.

South Beach dijeta omogućuje gubitak kilograma vrlo brzo. Vaši će rezultati najviše ovisiti o tome koliko ste voljni pridržavati se rigoroznih pravila ove dijete uz pomoć koje su mnogi uspjeli smršaviti.

Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock