Ljetne haljine od laganog materijala

lepršava haljina
Lagana haljina, Foto: Bairachnyi Dmitry/Shutterstock

Oh kako je moguće imati fatamorgane na gradskom asfaltu? Ne događa li se to samo u pustinjama. Toplinski val koji  je prije nekoliko dana dosegao svoj vrhunac iako pokazuje neke znakove jenjavanja još nije ni blizu pokazivanja sveg svog intenziteta. Priznajte, dali biste osobi koja vam donosi ledeno piče sve što traži.

No ove đavolje visoke temeperature nisu nikakva isprika da se zapustite i odustanete od uređivanja. Naravno morat ćete načiniti neke prilagodbe. Smanjite količinu šminke kako bi koža mogla disati, podignite kosu u poptuno modernu nestašnu ležernu punđu i odbacite svu odjeću koja nije načinjena od prirodnih materijala.

Potrudite li se nije nemoguće pronaći modne kombinacije u kojima ćete se osjećati ujedno i svježe poput ove kockice leda koja se topi u vašoj čaši i biit apsolutno moderne. Postupite mudro i odaberite svijetlije boje i materijale koji su u potpunosti načinjeni od prirodnih vlakana. Nikako nije preporučljivo odijevati usku odjeću koja ne dopušta nekoliko centimetara prostora izmeđuz tijela i tkanine.

Najbolji način da se osjećate sjajno i udobno, kada zrake nemilosrdno počnu paliti sve pred sobom ,svakako je odabir haljine. One su ženstvene, lepršave, zabavne, naglašavaju vašu figuru i plešu oko vas dok se krećete. Lagane ljete haljine izuzetno su praktične jer se potrebna samo jedna sekunda da se u potpunosti odjenete. Ni jednoj od nas se ne da na temperaturi iznad 35°C  mozgati o onome što će obući.

Ovisno o vašem stilu i dobi odaberite duge ili kratke modele. Kratke lepršave haljinice odlično će pristajati mladim djevojkama vesela karaktera. Odaberite između pastelnih, neonskih, onih posipanih cvijećem ili pak sa otisnutim geometrijskim uzorcima. Važnije je da su lepršave i da vas ne sputavaju.

Za one koje ipak žele profinjeniju varijantu na raspolaganju su duge haljine od mekih i prozračnih materijla. Imate dvije opcije. Jedna je duga i jednobojna haljina koja bi mogla biti i isjajan izbor za neku svečaniju priliku. Odaberete li ovu haljinu svakako je nadopunite uzanimljvim i glomaznim detaljima poput masivnog nakita.

Odaberete li onu šarenu nakit ostavite decentnim i pustite haljini da priča svoju ljetnu priču. Odjenite sandale na punu petu i možda slamnati šešir i obavezno ubacite i bočicu vode u torbu. Spremne ste za ljetno španciranje gradom.

Autor: L.K. Foto: Bairachnyi Dmitry/Shutterstock