Prirodno sredstvo za čišćenje stakla

čišćenje stakla

Vrijeme je ekološke osviještenosti i sve više ima onih koji vraćaju povjerenje u stare i isprobane recepte za čišćenje naših baka i prabaka. One su redovito koristile kućna sredstva za čišćenje, a jedan od njih je bilo i prirodno sredstvo za pranje stakla.

Mediji nas obasipaju raznim reklama za kemijska sredstva za čišćenje koja će navodno na lak, brz i jednostavan način gotovo sami očistiti naša prozorska stakla. Odlučite im vjerovati i odlazite u trgovinu u potragu za jednim takvom. Nakon isprobavanja, uvijek se ponovo razočarate i shvatite kako se radi o još jednom marketinškom triku. Naravno da ne postoji sredstvo koje će samo čistiti.

Uz sve to što morate čistiti na isti način kao da ste i sami pripremili svoje prirodno sredstvo, vaši ukućani i vi izlažete se štetnim sastojcima iz tih kemijskih preparata.

Pokušajte ovim prirodnim sredstvom oprati stakla i vidjet ćete da je učinak bolji, a miris ljepši.

Prirodno sredstvo za čišćenje stakla

Pripremite prirodni mljeveni sapun, ekstra jak i otopite ga u pola litre destilirane vode. Vodu zagrijte na 80 stupnjeva. Kada ste ga uz miješanje skroz otopili dodajte ostale sastojke. Ubacite još decilitar i pol čistog alkohola predviđenog za čišćenje te jedan decilitar octa. Eterično ulje po želji dodajte radi mirisa na kraj. Možete odabrati mirisno eterično ulje lavande, ružmarina ili bilo koje drugo čiji miris vam je ugodan.

Sve dobro promiješajte i sredstvo ulijte u bocu koja ima pri kraju raspršivač kako bi ga mogli ravnomjerno nanijeti na stakla. Dobit ćete oko sedam decilitara prirodnog sredstva za čišćenje stakla koje je iskoristivo godinu dana.

Ovo sredstvo će brzo ukloniti prljavštinu s vaših prozora, a prostor će odisati mirisom i svježinom.

Pogledajte video i saznajte u koracima kako da vaša stakla budu blistava!

Koristite prirodno sredstvo za čišćenje stakla jer tako osim što djelujete pozitivno na svoje zdravlje, isto tako postajte ekološki osviješteni i brinete za prirodu. Naime, ostaci ekoloških sredstava završe u zraku kojeg vi udišete što nakon dužeg vremena izlaganja nije nimalo zdravo. Učinite uslugu svojoj obitelji i sebi, ali i prirodi, i pripremite sami svoje prirodno sredstvo za čišćenje stakla.

Autor: M.L., Foto: luna4/Shutterstock