Liječenje suncokretovim uljem

terapija suncokretovim uljem

Postoji legenda da je suncokret nastao od boga Apolona koji je zaljubljenu djevojku pretvorio u njega, Na taj način je on zamislio da svaki dan slijedi sunce kako bi ga mogla pronaći.

Cvijet suncokreta potječe iz Meksika i Perua. Sjevernoamerički Indijanci su se njime hranili prije 3000 godina, a za Maje je suncokret bio simbol plodnosti i svjetlosti.

Suncokret ima izuzetnu sposobnost upijati vodu i štetne tvari, zbog svog korijena koji može prodrijeti i do tri metra dubine stoga nije rijetko vidjeti ga koriste pri isušivanju močvarnog i zagađenog tla. Dobar je i u borbi protiv radioaktivnih tvari.

Suncokretove sjemenke po količini bjelančevina ne zaostaju puno za mesom. Sto grama suncokretovih sjemenki sadrži oko 23 grama proteina, 43 grama masti, ugljikohidrata oko 12 grama i 6 grama biljnih vlakana.

Suncokretovo ulje je najbolje koristiti hladno prešano iz organskog uzgoja. Ovo ulje je blago gorkog okusa i ima sve prirodno visoko vrijedne sastojke poput vitamina A, E, B1, B2, B6 i D, magnezija, željeza, minerala kalija, selena, fosfora, cinka i kalcija i polinezasićene masne kiseline.

Suncokretov cvijet je od davnina poznat po svom blagotvornom učinku na ljudski organizam. Obzirom da izvlači štetne tvari iz tla, tako izvlači štetne tvari iz ljudskog organizma.

Popularna metoda terapije čišćenja organizma je mućkanje suncokretovim uljem. Iz tijela se ovom metodom izvlače štetne tvari i poboljšava se radi organa i jača se imunitet.

Potrebno je staviti jednu žlicu ulja u usta i polako mućkati oko 15 do 20 minuta. Ulje ne smijete progutati. Trebate ispljunuti tekućinu koja bi trebala postati bijela. Nakon toga isperite usta i operite normalno zube. Ova terapija se može provoditi dva do tri puta dnevno na prazan želudac sa hladno prešanim nerafiniranim uljem.

Autor: S. G., Foto: Valentyn Volkov/Shutterstock