Kako odrediti oblik tijela

oblik tijela
Oblik tijela, Foto: Deklofenak/Shutterstock

Razlikujemo se po mnogo čemu. Neke od nas znaju pjevati, neke odlično kuhaju, neke voze bolje od muškaraca, dok neke pričaju najzanimljivije priče. Poneke su dive, modne kraljice i trendseterice ili izrazito pouzdane osobe kojima se volimo povjeriti i s njima provesti vrijeme. Sve ovo i još mnogo toga skriva se unutar jednog fizičkog paketa. Znate li koji je oblik vašeg tijela?

Jeste li ikada pokušale odrediti ga i prema njemu birati odjeću koju savjetuju profesionalci. Ovo je vrlo korisno jer vam pomaže da maksimizirate prednosti koje vam je priroda dala, a prikrijete neke nedostatke ili dijelove tijela kojima niste zadovoljni. Možda su kod vas to male grudi, preširoki ili preuski bokovi ili pak problematično područje trbuha.

Da biste odredili oblik tijela stanite ispred ogledala u donjem rublju. Nemojte raditi nikakve poze samo stojite mirno u položaju koji vam je ugodan i objektivno sagledajte što vidite. Nema veze ako ono što vidite nije savršeno. To je vaše tijelo, jedino je koje imate i zaslužilo je da ga volite takvo kakvo jest bilo da ispod kože prodiru naznake mišića, bilo da su oni obloženi mekim jastučićima. Započnimo.

Ravna dječačka figura, naziva se još i ravnalo. To su žene sportskog tipa koje nemaju istaknute grudi ili bokove. Struk je tek neznatno uži od bokova i obično imaju nešto šira ramena. Vjerojatno su visoke i vitke.

Zatim slijedi oblik tijela kruške. Iako on može varirati od jako istaknutog prema manje istaknutom školski primjer bi bila popularna pjevačica Beyonce. To je oblik tijela u kojem je naglašeniji donji dio tijela. Grudi su male, ruke uglavnom tanke i lijepo oblikovane a većina mase je koncentrirana u području stražnjice ili bokova.

Jabuke su žene čije tijelo većinu mase nosi u gornjem dijelu tijela. Imaju jako izražene grudi i ramena dok su noge tanke. Struk je uglavnom slabije istraknut i problematičan i ako se udebljaju većina naslaga će se nataložiti u ovom području.

I na poslijetku figura za kojom uzdišu muškarci i koju se žene uporno trude postići. Ovo se smatra najženstvenijim oblikom tijela. Radi se o figuri pješćanog sata. To je tijelo kod kojeg je opseg grudi i bokova više manje jednak a razlika između struka i navedenog je barem 15 cm. To je onaj oblik koji će muškarac pokazati u zraku kada u pantomimi pokušava sugerirati ženu. Stoga budite realne, procijenite što vam najbolje pristaje i izbalansirajte svoje tijelo malim modnim intervencijama.

Autor:L.K. Foto: Deklofenak/Shutterstock