Oblik lica, frizura i šminka

dijamantni oblik lica
Dijamantni oblik lica, Foto: Leegudim/Shutterstock

Svaka od nas je drugačija i unikatna poput pahulje snijega. Kako se razlikujemo po boji očiju, kose ili pak tonu kože tako imamo i drugačije oblike lica koji određuju koje frizure će nam pristajati kao i make up i nakit. Oblik lica djelomično je određen brojem kilograma koji imamo, ali primarno se manje više vrlo malo mijenja promjenom kilaže, jer je određen genetikom i strukturom kostiju glave. Naravno ako omršavite, njegovi obrisi će se vidjeti jasnije.

Dakle kako ćete pravilno odrediti oblik lica da biste mogli dalje nadograđivati na način koji će najviše laskati vašoj fizionomiji? Pa počnimo. Srcolika lica su široka na čelu i zatim se postupno sužavaju prema vilici i završavaju istaknutom šiljatom bradom. Najbolje će vam pristajati istaknete li šminkom oči i jagodice i ovakvo lice odlično izgleda s dugim šiškama na stranu.

Ako su vam čelo, jagodice i čeljust jednake širine i čeljust ima oštar brid vaše lice je četvrtasto. Željet ćete smanjiti prejaku čeljust stoga izbjegavajte ravne bob frizure koje sežu do vilice, ali one duže su dopuštene. Također će pomoći kratke šiške na stranu, a izbjegavajte one ravno rezane. Vaše lice je ujedno i najfotogeničnije. Isti stilovi će pristajati i dijamantnom licu. To je ono čija najšira točka su upravo jagodice.

Okruglo lice nalikuje četvrtastom tj. ima jednake omjere čela, jagodica i brade no kutevi čeljusti i jagodica nisu tako oštri, linije su oblije i obrazi nešto puniji. Izbjegavajte neke od frizura koje slove kao kratke frizure za okruglo lice poput bob frizure i naglasite šminkom jagodice. Valovita kosa na stranu pomaže izdužiti lice baš kao i slojevite frizure.

Ovalno lice je zaobljeniji oblik dijamantnog lica i ono je najskladnije. Ako ste sretnica sa ovim oblikom lica možete nositi gotovo svaku frizuru a makeupom istaknite ono što mislite da je na licu najljepše. Kod duguljastog lica treba težiti dodavanju širine. Odličan izbor su stepenaste frizure koje su duže strage ili pak bob rezan u razini čeljusti. Preduga kosa bi ga mogla dodatno izdužiti. Pri stavljanju rumenila pazite da naglašavate jagodice pod nešto vodoravnijim kutem ili samo vrške obraza kako bi dobili na punini. Nadamo se da smo vam pomogli da pronađete svoje oblik.

Autor: L.K.  Foto: Leegudim/Shutterstock