Halteri, vezice koje bude maštu

halteri

Samopouzdanje nam je neophodno kako bismo mogli normalno funkcionirati u životu, a svaka samopouzdana osoba može gotovo uvijek i bez problema postići sve ono što je naumila. Postoji mnoštvo različitih faktora koji utječu na samopouzdanje, a neki od njih su i odjeća i modni dodaci koje nosimo. Među njima visoko mjesto zauzimaju halteri kao dio donjeg rublja koji je prisutan već duži niz godina.

Haltere se oduvijek povezivalo sa seksepilom i erotikom. Teško je ne zaključiti da žena koja na sebe stavi haltere pritom ne želi postići efekt femme fatale. A poprilično smo sigurni i u to da ne postoji muškarac kojeg ne uzbuđuje pomisao na ženu u halterima. Za mnoge su oni fetiš.

Oni su simbol erotike, a žene koje ih nose izgledaju zanosnije i privlačnije. Te slatke male podvezice rade čuda i raspiruju maštu svakog pojedinca. Čak i ako se trenutno ne nalaze u našem ormaru, svakako ih želimo posjedovati jer, bez obzira na to što ih nitko neće vidjeti, osjećaj samopouzdanja koji potiče sama spoznaja da nosimo ovaj pomalo kontroverzni odjevni predmet daje nam krila.

Halteri kao scenska odjeća

Iako su halteri uglavnom dio donjeg rublja koje može vidjeti samo određena osoba, danas se također mogu vidjeti i na poznatim osobama kao dio scenske odjeće. Nije rijetkost da se neka pjevačica odluči za nastup upravo u odjevnoj kombinaciji koja uključuje i haltere. Da su halteri popularni pokazuju i brojne modne revije na kojima manekenke dodatno ističu svoje atribute noseći haltere. Nama “običnim” ženama i djevojkama koje nemamo doticaj sa scenom preostaje to da ih nosimo ispod odjeće i pokazujemo samo odabranim osobama.

Taj komadić golog bedra, koji ostaje nepokriven i čini razliku između haltera i čarapa do pola bedara (koje eventualno mogu biti i samostojeće) ima magičnu moć istodobnog skrivanja i otkrivanja. Muškarci su lovci zato je uvijek dobro ostaviti ponešto skriveno kako bi mogli istražiti nova lovišta i sami u mašti nadopunjavati sliku.

Kakve haltere kupiti

Halteri
Foto: Pixabay

Što se tiče kupovine haltera, nema nekakvih posebnih pravila, važno je samo odabrati odgovarajuću veličinu. Kupiti ih možete preko online shopova ili u trgovinama s donjim rubljem, a jeftine primjerke možete kupiti i preko eBaya ili sličnih stranica. Ako se odlučite otići po haltere u trgovinu, dobro je uvijek uzeti dovoljno vremena i ne žuriti se, jer su ti primjerci nešto skuplji od ovih koje možete nabaviti preko interneta.

Sami izgled i boja haltera stvar su vaše osobne odluke i preferencija. Moguće ih je pronaći u raznim bojama i materijalima, recimo, crna je rezervirana za dame koje žele ostati tajnovite i pomalo opasne. Na vama je da odaberete boju i materijal koji se vama najviše sviđaju i da pokažete svoju zavodljivu stranu.

Kako pravilno staviti haltere

Halteri se sastoje od relativno debele trake materijala koja se ponaša poput niskog remena i nosi oko struka te vezica koje se protežu niže prema bedrima. Vezice završavaju gumenim kopčicama kojima se prihvaća gornji ojačani dio čarape i time se čarapa drži na mjestu da ne sklizne tijekom kretanja.

Iskusnijim ženama se savjet o tome kako staviti haltere možda čini pomalo nepotrebnim, ali onima koje se tek susreću s ovim dodatkom svakako će biti koristan, jer ako se halteri pogrešno stave kasnije je teško skinuti gaćice na brzinu. A ne želite valjda zastoje i smetnje usred akcije.

Stavljanje haltera zapravo uopće nije komplicirano, a kako biste ih pravilno učvrstili, važno je samo pripaziti da vezice koje završavaju kopčicama provlačite ispod gaćica kako biste ih zakačili za čarape – i to je to!

Halteri – zanimljivosti

Žene ovaj dodatak donjem rublju nose već dugi niz godina. Kao alternativu halterima, neke plesačice su u prošlosti za svoje nastupe prije pojave stvarnih najlonki ušivale samostojeće čarape na gaćice. Ženske čarape od tankog poliranog pamuka, svile ili najlona u početku su imale funkciju grijanja nogu. No kako su “lude 20-e” donijele sa sobom kraće suknje i haljine, a noge su postale sve više otkrivene, čarape su postale nužnost. Tada je zapravo započelo i pravo zlatno doba haltera, jer vrući ritmovi uzavrelih noćnih klubova nisu dozvoljavali čarapama da ostanu na mjestu.

Međutim, iako su se halteri u jednom razdoblju modne povijesti smatrali nužnošću i neizostavnim komadom u ormaru svake djevojke i žene, njihovu funkciju su s vremenom izgurale jeftine i lako zamjenjive najlonke, koje su pogodnije za naš ritam života i ne ostavljaju vidljive tragove na odjeći ako odlučimo obući nešto pripijeno.

No, erotski potencijal najboljih i najzanimljivijih najlonki ipak se ne može mjeriti s erotskim potencijalom najjednostavnijih haltera. Naizmjenična igra kože i tkanine djeluje hipnotički i često je predmet seksualnih fantazija i fetiša.

Stoga, ako do sada niste, nabavite haltere i isprobajte nešto novo. Budite hrabre, odvažne i zaigrane. Na jedan sasvim običan dan, jednog sasvim običnog jutra, pred svojim sasvim običnim ormarom, nasmiješite se i obucite haltere ispod suknje. Nastavite dalje sa svojim obavezama, poslom, bankom, trgovinom, fakultetom… sigurno ćete se osjećati seksi i pune samopouzdanja!

Autor: L.K., Foto: DmitriMaruta/Shutterstock