Kako najbolje iskombinirati pletenu haljinu

žena u bijelom
Žena u bijelom, Foto: Gromovataya/Shutterstock

Praktičan i uobičajen odjevni predmet ako se iskombinira na zanimljiv način može biti izgledati posebno i maštovito. Pletena haljina već je dugo dio naših ormara i kao takva je postala nezaobilazna tijekom prijelaznog razdoblja, poput jeseni i proljeća, ali i zime kada su temperature i više nego niske te kada nam je jedino na pameti kako se što brže ugrijati.

Pletena haljina je zahvalan komad odjeće, jer se može kombinirati uz brojne odjevne predmete. Možete postići nekoliko različitih stilova, od casual stila kao stvorenog za svaki dan do svečanog izgleda rezerviranog samo za posebne prilike. Ključ je u modnim dodacima i materijalima.

U vrijeme kada temperature počinju polako padati posebno je popularno slojevito oblačenje. Najlonke, možda još čarapice, potkošulja itd… Pletenu haljinu možete iskombinirati s debljim najlonkama, ili čarapama te zgodnim čizmama na petu. Ako želite gornji dio ukrasite s bolerom, ili strukiranim sakoom. Zgodno, a opet ozbiljno.

Ako ste više ljubitelj širih modela haljina, uvijek ih možete zategnuti sa širokim remenom. Pazite da je boja remena usklađena s bojom haljine i da odgovara materijalu remena. Za još zavodljiviji look odlučite se za kaput, a budući da ste odlučili kombinirati neutralne boje, slobodno dodajte modni dodatak koji će sve podignuti, kao torbica s animal printom.

Kako bi svaki dan izgledali neodoljivo i elegantno, pokušajte pletenu haljinu kombinirati s cipelama na visoku petu. To ne moraju biti salonke, jer one su ipak za svečanije prigode. Odlučite se za poluzatvorene cipele, ili gležnjače koje na sebi mogu imati i malo krzna.

Želite li izgledati poput princeze, uvijek možete posegnuti za pletenim čizmama koje će se savršeno uklopiti s pletenom haljinom neutralne sive boje. Da ne bude prejednolično, nećete pogriješiti ako dodate i ogrlicu s privjeskom ili narukvicu.

Pletena haljina dolazi u nekoliko boja, a među popularnijima je ljubičasta. Ona je zahvalna boja, jer se slaže s neutralnim tonovima kao što su siva i crna boja, a kao stvorena je za življi look.

Autor: S.Š. Foto: Gromovataya/Shutterstock