Kako ukrasiti kupaonicu

sitnice za kupaonicu
Sitnice za kupaonicu, Foto: Africa Studio/Shutterstock

Kuhinja je možda dio u stanu gdje boravite najviše, ili barem osoba koja kuha, ali i ostale prostorije u stanju nisu ništa manje važne. Dnevni boravak je posebno i središnje mjesto gdje se svi okupljaju, spavaća soba vaša je oaza u kojoj nalazite mir i tišinu, a kupaonica je mjesto gdje se isto tako opuštate bilo tuširanjem ili kupanjem.

Kupaonica je još jedna prostorija u stanu koja traži malo više planiranja pogotovo ako idete od početka. Prije nego krenu radovi, odlučite se za boju koja će prevladavati vašom prostorijom. Ako ste više ljubitelj toplih boja odlučite se za pastelne tonove. Samo pripazite ako nije velika kvadratura, odaberite boju koja će povećati prostor.

Želite li stvoriti pravi morski ugođaj ne oklijevajte i odlučite se za plave tonove. Poigrajte se malo i izaberite tamno plavu nijansu kojom ćete obojati strop i ukrasiti ga s naljepnicama koje podsjećaju na valove. Odlučite li se za plavu boju zidova neka vam i pločice budu u svjetlijoj nijansi, a da izbjegnete bijelu boju fuge ofarbajte sivom nijansom.

U zadnje vrijeme sve se više kućanstava odlučuje za mozaik. Najbolja i najdugotrajnija opcija je zidanje. Nakon što se od pločica naprave police za ručnike i ostale stvari, na vrh ćete montirati lavabo.

Kada ste završili s glavnim dijelom posla i postavili kadu ili tuš te odabrali raspored za perilicu rublja, vrijeme je da se posvetite sitnicama. One nisu ništa manje važne, a mogu podići prostoriju i učiniti da izgleda drugačije.

Ako imate dovoljno mjesta pokušajte pored kade gdje mislite držati šampone poredati ukrase kao što su školjkice i kamenčići. Rasporedite ih tako da izgleda kao da ste stvarno na plaži. Pokušajte i sa ukrasnim svjećicama. Njih postavite tako da se ne mogu zapaliti, a neka budu upaljene samo dok ste vi u kupaonici.

Autor: S.Š.  Foto: Africa Studio/Shutterstock