Kako imati savršenu figuru

kako do savrsene figure

Ponekad se držimo dijete i vježbamo a čini nam se da rezultata nema. Koji je razlog tomu? Gdje zapinje? Možda krivo razmišljate o tom procesu mršavljenja. Stručnjaci koji se bave stanjem uma će reći da ukoliko razmišljate da morate smršaviti i usredotočeni ste na gubitak težine, samo privlačite ideje o gubitku težine, a ne ne gubite ju.

Isto tako, stanje debljine je stanje koje je nastalo zbog vaših misli o debljini. Zvuči neobično, no psiholozi će reći da je do tog stanja došlo jer je svjesno ili nesvjesno gajio “debele misli”.

Oblici “debelih misli” mogu biti informacije da vam štitna žlijezda ne radi dobro, da vam je usporen metabolizam, da je vaša tjelesna građa tako naslijeđena i vi na kraju prihvaćate takve informacije i imate takve misli. One tada postaju vaša svakodnevica i stvarnost i nesvjesno počinjete privlačiti debljinu.

Uvriježeno je mišljenje da je za dobitak težine najveći krivac prekomjerna i loša hrana. Neće se svi s time složiti i reći će da nije problem u hrani, nego ideja da je problem u hrani dovodi do debljanja. Misli su prvobitan uzrok nečega, a ono što se dogodi je posljedica tih misli.

Općenito se morate osloboditi misli koje vas ograničavaju, koje su negativne. Razmišljajte da vas hrana ne može udebljati. To ne znači da se razmišljajući na taj način možete prejedati svega. Jedite umjereno i ne razmišljajte da vas hrana deblja.

Definicija idealne tjelesne težine je ona u kojoj se osjećate ugodno i koja vama odgovara bez obzira na mišljenje drugih. Zacijelo i vi poznajete osobe koje govore da mogu jesti što god žele i dalje izgledati dobro. Oni svojim mislima šalju pozitivne signale u vidu svoje težine.

Želite li krenuti mršavjeti, razmislite koju težinu želite imati, zamislite se kako bi izgledali s tom težinom. Ako imate slike gdje ste bili mršavi, pogledajte ih, ako nemate, nađite neku sliku koja vam se sviđa i pogledajte ju. Morate vjerovati da ćete i vi imati ili da već imate tu savršenu figuru.

Da bi privukli savršenu težinu morate se osjećati dobro u svojoj koži i razmišljati pozitivno i rezultati će doći.

Autor: S. G., Foto: Alejandro J. de Parga/Shutterstock