Kako privući pozitivnu energiju

pozitivno misljenje

Svatko se osjeća u nekom trenutku života da je zaglavio u trenutnim okolnostima, osjeća se ograničeno i kao da se ne pomiče s mrtve točke. Kakve god da su sadašnje okolnosti, moramo biti svjesni da su one trenutna stvarnost, a one se počinju mijenjati kada krenete razmišljati s druge strane kutije.

Ono što vam se trenutno događa, vaš život koji sada vodite su zapravo rezultat vaših misli. I što napraviti? Ako ste nezadovoljni trenutnim stanjem – promijenite misli! Trebate razmišljati da ipak vi krojite svoju sudbinu samo ako usmjerite misli u pravom smjeru.

Da bi promijenili okolnosti, promijenite način razmišljanja. Primjerice, ako svaki dan očekujete da ćete u poštanskom sandučiću naći račune, otvorit ćete ga i vidjeti da su stigli računi. To je ono što očekujete. Probajte svaki dan očekivati da će vam doći novci i vidite što će se dogoditi.

Očekivanja koja imamo u životu su doista privlačna sila, i ono što očekujemo ćemo sigurno i privući. Želje privlače želje, a očekivanja ostvarivanje želje. Tako da morate očekivati ono što želite, a ne ono što ne želite.

Želite li mijenjati vlastiti život, razmislite što možete napraviti? Možete na primjer, sastaviti popis stvari na kojima ste zahvalni. Već time mijenjate svoju energiju i počinjete razmišljati pozitivno.

Ako ste prije ove vježbe razmišljali o problemima koji vas muče, lošem odnosu, nedostatku novaca, sada će vam misli biti usmjerene u drugom smjeru. I lagano ćete se početi radovati stvarima na kojima ste zahvalni.

Biti zahvalan na stvarima koje imate u životu je dobar način za privlačenje još dobrih stvari na kojima ćete biti zahvalni. Ako cijenite ono što drugi naprave za vas to će vam privući još dobrih stvari i još više potpore.

Zahvalnost je isto jaka vježba. Svako jutro kad se probudite, probajte sebi reći “Hvala”. Dok obavljate rutinske poslove, razmišljajte na čemu ste zahvalni, ali nemojte rutinski razmišljati nego stvarno zamišljajte te stvari i osjećajte iskrenu zahvalnost.

Autor: S. G., Foto: GGRIGOROV/Shutterstock