Meksička kuhinja, bogata šarenilom i okusima

tortilja-s-piletinom

Meksička kuhinja jedna je od onih za koju možemo tvrditi kako nije dosadna i kako odiše mnoštvom boja, okusa, mirisa i svega ostalog, uključujući i njihovu tradicionalnu glazbu uz koju se zaista možete opustiti i zamisliti kao da ste usred Meksika. Osim što ju svi poznajemo kao šarenu, većinu ljudi asocira na mnoštvo začina zbog čega je često dosta ljuta tako da ne može odgovarati svakome, ali unatoč tome radi se o zaista zanimljivoj kuhinji.

Smatra se kako podrijetlo vuče iz vremena Asteka, a s vremenom se samo nadopunjavala europskim i sjevernoameričkim utjecajima da bi postala ono što je danas, a to jedna od najpopularnijih kuhinja diljem svijeta.

Enchiladas Mexicanas

Uzmite piletinu koju je potrebno narezati na trakice, malo začiniti i pustiti da se pac dobro upije u meso. Zatim je najbolje uzeti vok, ili poprilično duboku tavu gdje ćete dodati malo ulja i popržiti piletinu, oko 20 minuta, a kad je piletina pri kraju uzmite papriku koju ćete isto očistiti i razrezati na trakice te pomiješati s piletinom.

Zatim u posudu gdje ste dinstali meso dodajte malo rajčice, čilija, papra i soli. Pričekajte još par minuta i završite s laganim kuhanjem, odnosno pripremanjem smjese. Nakon što ste završili smjesu, stavite tortilje na tavu, prethodno zagrijanu i napunite s potrebnom smjesom. Pričekajte malo i izvadite iz tave.

Kao što ste mogli primjetiti radi se o jednoj vrsti jela koje uključuje tortilje, a znamo da ih ima mnogo. Može se primjetiti kako se sva kuhinja vrti oko jako puno začina, ali isto tako i povrća koje je obavezan dodatak svom mesu koje se poslužuje u njihovoj kuhinji. Na što se god odlučili nećete promašiti, a pritom vam želimo; Dobar tek!

Autor: S.Š. Foto: Shebeko/Shutterstock